1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur kommer jag igång med mitt webbhotellkonto?

Hur kommer jag igång med mitt webbhotellkonto?

Först och främst, välkommen till Oderland! I den här guiden ska vi gå igenom hur våra system hänger ihop och hur du kommer igång med ett webbhotellkonto hos oss.

Vi har två olika kontrollpaneler som du behöver känna till, Kundavdelningen (ditt kundkonto hos oss) och cPanel. Vi har skrivit följande artikel om vad som skiljer dem åt, men kortfattat kan man säga att Kundavdelningen är där du hanterar sådant som rör dina uppgifter som kund hos oss (beställningar, fakturor, kontaktuppgifter etc) och cPanel är navet för själva webbhotellkontot (där du lägger upp hemsidor, e-postkonton, databaser osv).

Du kan alltså ha flera webbhotellkonton under ett kundkonto men inte tvärtom.

Kundavdelningen – ditt kundkonto

För att logga in på Kundavdelningen används den e-postadress som är angiven på kundkontot. Mer instruktioner kring inloggningen går att finna här.

Inne på Kundavdelningen hanterar du alltså mestadels sådant som rör ditt kundkonto hos oss. Vanliga saker man gör inne på Kundavdelningen inkluderar:

Kundavdelningen innehåller även de registrarsfunktioner som behövs för att hantera vissa delar av de domännamn som är köpta genom oss:

cPanel – ditt webbhotellkonto

För att logga in på cPanel kan du följa någon av de metoder som beskrivs i denna guide. Absolut enklast är att gå via Kundavdelningen (varianten som beskrivs först i den länkade guiden).

cPanel å andra sidan är kontrollpanelen som utgör och styr över själva webbhotellkontot. Här styr du allt som rör själva webbhotellkontot som sådant, exempelvis:

Det finns en mycket stor mängd andra funktioner inne på cPanel. Om något är oklart kring hur du använder dem, tveka inte att gå igenom våra övriga guider eller kontakta vår support för mer handgriplig vägledning.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss