1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur ändrar jag whois-informationen för mina domäner?

Hur ändrar jag whois-informationen för mina domäner?

.SE, .NU, .FI

Om du vill ändra whois-informationen för ett .se, .nu och .fi domännamn behöver du maila oss. Du behöver då maila från den mailadress som står i whois-informationen så att förfrågan kommer från en adress som får begära sådana ändringar. Det kan du göra om du vill ändra mailadressen, telefonnummer eller postadressen som är registrerad på domännamnet.

Om person-/organisationsnumret ska ändras räcker det inte att maila oss utan då behöver du fylla i och skicka in en överlåtelseblankett eftersom en sådan ändring innebär ett ägarbyte.

Övriga toppdomäner

De flesta andra toppdomäner kan du ändra whois-informationen på själv. Det finns dock undantag så testa metoden här nedanför först och om det inte fungerar får du maila oss så hjälper vi till med ändringen.

  1. Börja med att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida. Vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Klicka sedan på Domäner -> Mina Domäner ute till vänster.
  3. Du får då upp en lista med alla domäner som ligger på ditt konto, klicka på Hantera domän ute till höger för det domännamn du vill ändra whois-informationen på.
  4. På nästkommande sida har du ett antal flikar högst upp, klicka där på Hantera Domäner -> Kontaktinformation.
  5. På sidan du kom in på nu ska du kunna ändra whois-informationen för ditt domännamn, klicka på Spara ändringar längst ner när du är klar.

Om du ska ändra namnet, organisationen, eller mailadressen på en ICANN-domän (t.ex. .com, .net, .org osv.) så kommer den ändringen inte slå igenom direkt. Innan ändringen slår igenom kommer det skickas ut ett mail till mailadressen i whois-informationen där du behöver bekräfta ändringen.

När ändringen är bekräftad kan du se att informationen har uppdaterats inne på Kundavdelningen.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support