1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur skapar jag underdomäner?

Hur skapar jag underdomäner?

Du kan skapa underdomäner till domäner som finns tillagda på ditt konto. Vi har en guide här som visar hur du lägger till en domän på ditt konto. Du kan skapa obegränsat antal underdomäner för varje domän du lägger till.

För att skapa underdomäner så gör du följande:

1. Logga in på cPanel.
  2. Leta upp Underdomäner under kategorin Domäner.
    cpanel-underdomaner
  3. Om du ska skapa en underdomän som heter t.ex. shop.dindomän.se behöver du fylla i shop i fältet Underdomän och sedan väljer du dindomän.se vid Domän.
  4. Välj sedan dokumentrot för din underdomän, det vill säga den mapp där filerna kommer befinna sig
  5. Klicka på knappen Skapa.