1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur ändrar jag namnservrarna mitt domännamn använder?

Hur ändrar jag namnservrarna mitt domännamn använder?

This article is also available in English

Tänk på att du enbart kan ändra namnservrar via oss för domäner som är registrerade via oss. Om du är osäker på om ett domännamn är registrerat via oss eller ej, följ instruktionerna i denna guide för att ta reda på var domännamnet är registrerat. Är domänen registrerad någon annanstans, kontakta din registrar för instruktioner och hjälp.

Byta namnservrar (DNS-servrar) kan du göra på Kundavdelningen inne på vår hemsida. Vi har en guide här som visar hur du loggar in på Kundavdelningen. När du har loggat in på Kundavdelningen kan du följa stegen här nedanför för att byta namnservrar.

Det finns några landsbundna toppdomäner så som .de som kräver att en domän finns upplagd i DNS-servrarna man ändrar till innan själva ändringen görs. Om det inte finns några pekare i de nya DNS-servrarna går det alltså inte att byta till DNS-servrarna i detta fall. Om du vill använda våra namnservrar på domänen betyder detta att du behöver lägga till domänen på ett webbhotellkonto först.

Vissa landsbundna toppdomäner, så som .dk, kan ha andra rutiner än de som beskrivs i denna guide för ändring av namnservrar. För just .dk behöver man logga in hos DK Hostmaster för ändringar.

Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan en ändring av namnservrar spridit sig över hela internet. Vi skriver lite mer om detta här.

1. Klicka på Domäner -> Mina domäner ute till vänster.
  2. Klicka på Hantera-knappen till höger om domännamnet du ska byta namnservrar på.
    Hantera domän
  3. Högst upp på sidan du kom in på nu ska du ha ett antal flikar, klicka på fliken Namnservrar.
    Gå in på fliken Namnservrar
  4. Här inne kan du ange dina nya namnservrar:
    Om du vill använda våra DNS-servrar: Välj valet Använd standard namnservrar. Då kommer dns1.oderland.com, dns2.oderland.com och dns3.oderland.com väljas för domänen.
    Om du vill använda DNS-servrar tillhörande en annan leverantör: Välj Använd anpassade namnservrar och fyll i dem i fälten nedanför. Du får dessa från den aktuella leverantören.
    Välj namnservrar
    Klicka på Ändra Namnservrar när du är klar.

Om det händer att du får en helt vit sida efter du har klickat på Ändra Namnservrar, skicka då ett mail till support@oderland.se med vilken domän det gäller och vilka namnservrar du försöker ändra till så hjälper vi dig.