1. Hem
 2. Avtal & fakturering
 3. Hur uppgraderar/nedgraderar jag mitt webbhotellkonto?

Hur uppgraderar/nedgraderar jag mitt webbhotellkonto?

This post is also available in: English

Ibland vill man upp- eller nedgradera sitt webbhotellkonto eller annan tjänst hos oss. Det kan hända att man vuxit ur sin nuvarande tjänst och vill ha en större, eller så har man skalat ner sin verksamhet och vill gå till något lite mindre. Att byta avtal på detta sätt är inga problem och vi beskriver här hur du gör båda sorternas ändringar.

Uppgradera

Om du är nöjd med tjänsten du har idag och enbart behöver mer lagringsutrymme kan du uppgradera till en Large-variant av samma kontotyp. Behöver du ännu mer utrymme går det att välja till Large x2, x3 osv. Varje ”Large-steg” ger dig ytterligare 100 GB utrymme på kontot.

För att uppgradera ditt webbhotellkonto behöver du först logga in på Kundavdelningen på vår hemsida. Mer information om hur du loggar in på Kundavdelningen hittar du här.

Du betalar bara mellanskillnaden när du uppgraderar. Alltså kostnaden för tjänsten du uppgraderar till minus så mycket som tiden som gått på nuvarande tjänst och avtalsperiod är värd.

När du är inne på Kundavdelningen gör du så här för att beställa en uppgradering:

 1. Klicka på Uppgradering ute till vänster.
 2. Du får nu upp en lista på de tjänster som finns på ditt webbhotellkonto som är möjliga att uppgradera. Klicka på Uppgradering-knappen för den tjänst du vill uppgradera.

Om det är ett testkonto du vill uppgradera till ”skarpt konto” men de 14 dagarnas testperiod passerat behöver du kontakta supporten för att kunna genomföra uppgraderingen.

 1. Välj sedan det paket du vill uppgradera till och klicka Välj Produkt. Så snart vi mottagit betalning för din uppgraderingsorder kommer ditt konto att uppgraderas med automatik.

Nedgradera

Om du vill nedgradera ditt webbhotellskonto till ett mindre paket eller till ett FreeDNS-konto kan du göra det genom att skicka in en begäran från din kundavdelning.

För att göra det behöver du först logga in på din kundavdelning via oderland.se och sedan följa instruktionerna nedanför:

 1. Klicka på Tjänster ute till vänster.
 2. Klicka sedan på Mina tjänster i menyn överst.
 3. Därefter behöver du klicka på texten Visa till höger om ditt webbhotellkonto.

 4. Längst upp på sidan finns nu ett antal flikar, klicka på Hantera Produkt -> Nedgradera.


 5. I följande fält beskriver du vilken tjänst du vill nedgradera till och om du vill att denna nedgradering ska ske vid Slutet av betalningsperioden eller Omedelbart.


 6. När du har kontrollerat den angivna informationen och valt när nedgraderingen ska utföras kan du bekräfta dina val genom att klicka på Begär nedgradering.

När du skickar in din förfrågan om nedgradering kommer ett automatiskt mail skickas ut till dig. I mailet kan det se ut som att en uppsägning lagts in, men den biten kan du bortse ifrån.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss