1. Hem
  2. Inloggning & kontaktuppgifter
  3. Hur loggar jag in på cPanel?

Hur loggar jag in på cPanel?

This article is also available in enEnglish

För att kunna logga in på cPanel enligt instruktionerna här nedanför så behöver du ha ett webbhotellkonto eller ett FreeDNS-konto hos oss.

Via Kundavdelningen

Om du har tillgång till Kundavdelningen kan du därifrån ta dig vidare till cPanel utan att behöva ange dina cPanelinloggningsuppgifter.

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Tjänster ute till vänster.
  3. Efter det behöver du klicka på Hantera till höger om ditt webbhotellkonto.
  4. Längst ner till vänster på sidan du kom till nu ska du ha en cPanel-knapp.
    Knapp för inloggning till cPanel

Via oderland.se

1. Gå till oderland.se och klicka sedan på Logga in högst upp till höger.logga inOm du inte ser Logga in högst upp, kontrollera om du istället ser en Meny-länk. Klicka i så fall på den:

Meny-länk

I den meny som öppnas hittar du sedan Logga in längst ner:

Meny där du väljer Logga in

2. Välj cPanel överst i formuläret.
  3. Du måste fylla i alla tre fält. Användarnamnet är aldrig en mailadress och det domännamn du anger måste peka mot servern hos oss för att inloggningen ska fungera.
    Inloggning till cPanel

Om du inte kommer in den vägen kan du fortsätta att läsa för alternativa vägar.

Via direkt-inloggning

Du kan nå cPanels separata inloggningssida genom att skriva in en särskild webbadress i din webbläsare, exempelvis:

• http://mindomän.exempel/cpanel
  • http://cpanel.mindomän.exempel/

OBS! Exempel-domänen mindomän.exempel ersätts förstås med ditt eget domännamn.

Om inget av detta fungerar kan det bero på att din domän inte är pekad mot korrekt server hos oss. I den situationen kan man använda vår servers webbadress istället, exempelvis:

• https://exempelnamn.oderland.com:2083/
  • http://cpanel.exempelnamn.oderland.com/

OBS! Exempel-namnet exempelnamn ersätts med det servernamn som ditt webbhotellkonto befinner sig på. Detta är information som ni ska ha erhållit via mail i samband med beställningen av ert webbhotellkonto. Om du inte hittar det mailet kan du ta hjälp av den här guiden för att ta reda på vilken server ditt konto ligger på.

På sidan som dyker upp fyller du i dina inloggningsuppgifter och klickar på knappen Logga in.

Om inloggningen ändå krånglar kan du behöva utföra en lösenordsåterställning, som du kan läsa mer om här.