1. Hem
  2. Före köp
  3. Erbjuder ni en lösning för videokonferens?

Erbjuder ni en lösning för videokonferens?

Vi har ingen dedikerad tjänst för videokonferens, men våra tjänster kan utnyttjas till detta efter man gjort lite inställningar/installationer.

På webbhotellkonto

Det enklaste och billigaste sättet att köra videokonferenser på en tjänst hos oss är att installera fillagringstjänsten NextCloud på ett webbhotellkonto och aktivera en app (ett plugin i NextCloud) som heter Talk. Du kommer sedan kunna starta krypterad videokonferens med flera deltagare med textchatt samt fildelning över protokollet WebRTC som belastar servern och tjänsten mycket lite.

WebRTC-tekniken lämpar sig för upp till upp till fem deltagare samtidigt om video används och upp till 20 deltagare samtidigt om de bara kör med ljud. Se mer här om varför.

Om du inte redan har ett webbhotellkonto kan du beställa ett här. Därefter kan du installera NextCloud på tjänsten via vår installerare Softaculous. Vi har skrivit lite om hur du gör detta i denna guide. Efter installationen behöver du lägga till Talk-appen via admin på din NextCloud-installation. Hur man installerar appar i NextCloud beskrivs i den officiella dokumentationen.

På egen server

Denna lösning är för mer avancerade användare.

Om du vill köra en annan lösning än NextCloud är två populära varianter Jitsi och BigBlueButton. Dessa går inte att köra på ett webbhotellkonto, men däremot på en VPS (egen server) som du sätter upp genom Oderland Cloud.

Att installera Jitsi på en VPS uppsatt genom Oderland Cloud går enkelt att göra om du installerat Docker och Docker-compose sedan tidigare. Följande instruktioner från Jitsis manual visar hur du gör installationen och kommer igång.

Installation av BigBlueButton görs genom att följa den officiella dokumentationen för detta.

Observera att vi inte har möjlighet att lämna support på hur du gör denna typ av installation eller hur du använder plattformarna efter installation. Du bör inte köra Jitsi och BigBlueButton på samma server, utan välj den ena eller den andra.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss