1. Hem
  2. Inloggning & kontaktuppgifter
  3. Vad är skillnaden mellan Kundavdelningen och cPanel?

Vad är skillnaden mellan Kundavdelningen och cPanel?

Kundavdelningen

Kundavdelningen är där du hanterar de tjänster som du har hos oss. Du kan t.ex. beställa nya tjänster och domäner därigenom, du kan säga upp tjänster och du kan köpa tillägg. Du hanterar även dina kontaktuppgifter via Kundavdelningen samt fakturor och betalningsmetoder.

På Kundavdelningen loggar du in med den e-postadress som finns registrerad i vårt kundregister. Hur du loggar in på Kundavdelningen har vi skrivit om här.

cPanel

cPanel är den kontrollpanel som följer med varje webbhotellkonto som du har hos oss. Där hanterar du allt det tekniska som har att göra med ditt webbhotellkonto, t.ex. DNS, mailkonton, FTP-konton, databaser osv.

Det går bra att ha flera webbhotellkonton på samma kundkonto (kundkontot är det du kommer till när du loggar in på Kundavdelningen).

Användarnamnet till cPanel är aldrig en mailadress, utan ett specifikt användarnamn som är låst till kontot. Vi har skrivit följande artikel som kan vara till hjälp vid inloggning till cPanel.