1. Hem
  2. E-post
  3. Hur vidarebefordrar jag e-post?

Hur vidarebefordrar jag e-post?

Om du vill att mailen för en e-postadress skall skickas vidare till en annan e-postadress så kan du ställa in detta med Vidarebefordrare i cPanel eller i webbmailen. (Denna funktion kallas ibland alias eller mailalias eller liknande.)

Om du planerar att vidarebefordra e-post till en e-postadress hos Google (t.ex. till en @gmail.com-adress) bör du läsa denna artikel först.

Via cPanel

  1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Inne på cPanel klickar du sedan på ikonen Vidarebefordrare i kategorin E-post.
  3. Klicka sedan på Lägg till vidarebefordrare.
  4. På den här sidan behöver du fylla i den mailadress du vill vidarebefordra från och till vilken mailadress allting ska vidarebefordras. I fältet Adress att vidarebefordra skriver du bara in det innan @ i din mailadress, sedan väljer du domänen undertill. I fältet Vidarebefordra till e-postadress skriver du in den mailadress du vill vidarebefordra mailen till. Du kan också istället för att skicka vidare mailen till en annan mailadress ta bort dom och returnera ett felmeddelande till avsändaren.
  5. Under Avancerade Alternativ hittar du lite fler inställningar, t.ex. kan du vidarebefordra mailen till ditt standardkonto eller pipea dom till ett program, eller helt enkelt ta bort mailen utan att returnera något felmeddelande. De här alternativen behöver du inte röra om du inte vet att är någon av dessa funktioner som du vill använda.

Via webbmailen

  1. Börja med att logga in på webbmailen genom att gå till dindomän.se/webmail. Du får byta ut dindomän.se mot det domännamn som kommer efter @ i din mailadress.
  2. Inne på webbmailen klickar du sedan på din mailadress högst upp till höger och sen Vidarebefordrare.
  3. Sedan kan du följa instruktionerna från och med steg 3 i avsnittet Vidarebefordring i cPanel här ovanför eftersom det ser exakt likadant ut.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support