1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Var kan jag hämta en EPP-kod för min domän?

Var kan jag hämta en EPP-kod för min domän?

Om du vill flytta en domän från oss (t.ex till ett annat webbhotell) så behöver du hämta ut en EPP-kod (även kallad AUTH-ID, auth-kod eller auktorisationskod) för gällande domän. Du hämtar ut en sådan genom att:

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Väl inloggad går du in på Domäner -> Mina Domäner ute till vänster.
  3. Till höger om den domän du vill hämta EPP-koden för finns det en knapp märkt Hantera, klicka på den.
    Hantera domän
  4. Sedan behöver du klicka på fliken Hantera Domän och sedan Hämta EPP-kod.
    Välj Hämta EPP-kod

Varför saknas valet Hämta EPP-kod för min domän?

Majoriten av alla toppdomäner använder sig av EPP-kod vid byte av registrar men det finns undantag. Om valet Hämta EPP-kod inte är tillgängligt för din domän så kan det vara så att domänflytt sker med en annan metod. Kontakta vår support eller supporten hos den registrar du ska flytta domänen till för hjälp hur du kommer vidare med domänflytten.

Om du har en .BE-domän kan du gå till dnsbelgium.be och klicka på fliken Request Transfer Code för att begära ut en EPP-kod. Koden skickas per mail till domänägaren.