X
  1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Var kan jag hämta en EPP-kod för min domän?

Var kan jag hämta en EPP-kod för min domän?

Om du vill flytta en domän från oss (exempelvis till ett annat webbhotell) så behöver du hämta ut en EPP-kod (även kallad AUTH-ID, authkod eller auktorisationskod) för gällande domän. Du hämtar ut en sådan genom att följa den här guiden.

Vissa registrarer sätter ett utgångsdatum på EPP-koder som hämtas ut via deras gränssnitt. Det gör inte vi, utan de absolut flesta domäners EPP-koder gäller från det att de hämtats ut tills de använts. Undantag finns dock, bland annat .fi och .be som har begränsad giltighetstid (30 respektive sju dagar).

  1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Väl inloggad går du in på Domäner under Tjänster i menyn ute till vänster.
  3. Du når nu hanteringssidan för domäner registrerade via oss. Klicka på Alla Domäner överst för att se alla dina domännamn.
  4. Till höger om den domän du vill hämta EPP-koden för finns det en knapp märkt Visa, klicka på den.

  5. Sedan behöver du klicka på fliken Domänflytt.
  6. Klicka slutligen på knappen Visa EPP-kod för att få fram koden i din webbläsare.

Varför saknas valet Hämta EPP-kod för min domän?

Majoriten av alla toppdomäner använder sig av EPP-kod vid byte av registrar men det finns undantag. Om valet Hämta EPP-kod inte är tillgängligt för din domän så kan det vara så att domänflytt sker med en annan metod. Kontakta vår support eller supporten hos den registrar du ska flytta domänen till för hjälp med hur du kommer vidare med domänflytten.

Om du har en .be-domän kan du gå till dnsbelgium.be och klicka på fliken Request Transfer Code för att begära ut en EPP-kod. Koden skickas per mail till domänägaren.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss