1. Hem
  2. E-post
  3. Hur skapar jag ett e-postkonto?

Hur skapar jag ett e-postkonto?

För att skapa ett nytt e-postkonto behöver du följa nedanstående steg.

1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Klicka på ikonen E-postkonton i kategorin E-post.
    cpanel-e-postkonton
  3. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas i formuläret. Längst ner kan du välja kvotan för mailkontot. Kvotan begränsar hur mycket mail som kontot kan lagra, du kan antingen sätta en kvota där eller välja obegränsat.
    cpanel-e-postkonton-nytt

Välj ett starkt lösenord med generatorn för att minska risken att bli hackad. Välj obegränsat på Kvota för att minska risk att mailkonton slutar fungera för att dom blir fyllda.

Om det domännamn du vill skapa ett e-postkonto på inte dyker upp i listan så behöver du först lägga till domänen som en Tilläggsdomän.

4. Klicka på Skapa konto när du är klar.

Detta konto kommer du nu kunna ansluta till med både POP3 och IMAP från ditt e-postprogram eller så kan du logga in via webbmailen på oderland.se -> login -> webbmail.