1. Hem
  2. E-post
  3. Hur skapar jag ett e-postkonto?

Hur skapar jag ett e-postkonto?

För att skapa ett nytt e-postkonto behöver du följa nedanstående steg.

1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Klicka på ikonen E-postkonton i kategorin E-post.
    cpanel-e-postkonton
  3. Klicka därefter på Skapa-knappen.
    Knapp för att skapa epostkonto
  4. Välj vilken domän som skall stå efter @-tecknet i mailadressen.
    Välj domän för mailkonto

Om det domännamn du vill skapa ett e-postkonto på inte dyker upp i listan så behöver du först lägga till domänen som en Tilläggsdomän.

5. Domännamnet fylls i automatiskt och du behöver bara ange det som skall stå före @-tecknet.
    Val av användarnamn
  6. Ett lösenord måste sättas för att mailkontot ska kunna användas. Du kan välja att skriva in ett eget lösenord för kontot eller generera ett automatiskt. Vi rekommenderar att du sätter ett starkt slumpmässigt lösenord som du sedan sparar i en lösenordshanterare.
    Ange lösenord för mailkonto
  7. Du kan ange en övre gräns för hur mycket utrymme mailkontot får använda, alternativt låta mailkontot ha tillgång till hela webbhotellkontots lagringsutrymme.
    Kvot för mailkonto
  8. Klicka på Skapa längst ner när du är klar.
  9. Du kan nu lägga till e-postkontot i ditt mailprogram, vi har guider för dom vanligaste klienterna här.