1. Hem
  2. E-post & App Suite
  3. Hur skapar jag ett e-postkonto?

Hur skapar jag ett e-postkonto?

Videon ovan visar enbart hur du går tillväga för att skapa e-postkonton via cPanel.

Du kan skapa e-postkonton hos oss på två olika sätt, dels via Kundavdelningen och dels via cPanel. Den här guiden beskriver båda metoderna.

Via Kundavdelningen

För att skapa ett nytt e-postkonto via Kundavdelningen, gör så här:

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen för det kundkonto där webbhotellkontot finns som du vill skapa e-postkontot på.
  2. Gå in på E-post & App Suite -> E-post & App Suite i menyn till vänster.
  3. Klicka på knappen Skapa konto högt upp på sidan.
  4. Välj Domän för kontot (alltså vad som ska stå efter @ i adressen), mata in vad som ska stå före @ i adressen (i fältet E-post) samt ange ett Lösenord för ditt nya konto. Tänk på att välja ett starkt lösenord. Klicka sedan på knappen Skapa konto.

Om det domännamn du vill skapa ett e-postkonto på inte dyker upp i listan så behöver du först lägga till domänen som en Tilläggsdomän.

Undvik gärna följande tecken i lösenordet, då de kan ställa till med problem med vissa e-postklienter och webbmaillösningar:
Å Ä Ö å ä ö ¤ ½ § £ € ¨ ; & @

1. Du kan nu lägga till e-postkontot i ditt mailprogram, vi har guider för de vanligaste klienterna här.

Det nyskapade e-postkontot sätts till ett maximalt tillåtet lagringsutrymme (kvota) på 1GB. Om du vill ändra kvotan går det att göra via cPanel enligt instruktionerna här.

Via cPanel

För att skapa ett nytt e-postkonto via cPanel behöver du följa nedanstående steg:

1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Klicka på ikonen E-postkonton i kategorin E-post.
  3. Klicka därefter på Skapa-knappen.
  4. Välj vilken domän som skall stå efter @-tecknet i mailadressen.
    Välj domän för mailkonto

Om det domännamn du vill skapa ett e-postkonto på inte dyker upp i listan så behöver du först lägga till domänen som en Tilläggsdomän.

1. Domännamnet fylls i automatiskt och du behöver bara ange det som skall stå före @-tecknet.
    Val av användarnamn
  2. Ett lösenord måste sättas för att mailkontot ska kunna användas. Du kan välja att skriva in ett eget lösenord för kontot eller generera ett automatiskt. Tänk på att välja ett starkt lösenord.
    Ange lösenord för mailkonto

Undvik gärna följande tecken i lösenordet, då de kan ställa till med problem med vissa e-postklienter och webbmaillösningar:
Å Ä Ö å ä ö ¤ ½ § £ € ¨ ; & @

1. Du kan ange en övre gräns för hur mycket utrymme mailkontot får använda, alternativt låta mailkontot ha tillgång till hela webbhotellkontots lagringsutrymme.
    Kvot för mailkonto
  2. Klicka på Skapa längst ner när du är klar.
  3. Du kan nu lägga till e-postkontot i ditt mailprogram, vi har guider för de vanligaste klienterna här.