1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Erbjuder ni whois-skydd?

Erbjuder ni whois-skydd?

Ja, det är möjligt att aktivera whois-skydd (ID-skydd) på ett antal generiska toppdomäner (till exempel .com, .net, .org osv).

Whois-skydd går inte att aktivera för t.ex. .se och .nu-domäner. Om du är privatperson eller har enskild firma är whois-informationen dock dold per automatik på dessa båda toppdomäner men är publika för företag.

Nytt domännamn

Om du vill beställa en ny domän med whois-skydd aktiverat från början gör du så här:

1. Gå in på vår hemsida, klicka på Domäner i den röda menyn högst upp och sök efter det domännamn du är intresserad av.

Domänsökning
  2. Om du sökt efter en domän som är ledig, klicka på Lägg till i Kundvagnen.
    Lägg till i kundvagnen(Du kan även välja att registrera domännamnet flera år på en gång via den lilla pilen till höger om knappen.)
  3. Du får nu besked om att domännamnet lagts till i Kundvagnen. Klicka på Fortsätt.
    Fortsätt
  4. På nästföljande sida får du möjlighet att aktivera whois-skyddet via kryssrutan ID-skydd. Kryssa i rutan och klicka på Nästa steg nere till höger.
    id-skydd

Tänk på att priset som anges för ID-skyddet anges i kr/år exkl moms.

5. I sista steget loggar du antingen in (om du har ett befintligt kundkonto hos oss idag) eller registrerar dig som ny kund. Fullfölj därefter din beställning.

Befintlig domän

Om du vill aktivera whois-skydd på en domän som du har hos oss i nuläget följer du dessa instruktioner:

1. Logga in på Kundavdelningen.
  2. Gå in på Domäner -> Mina domäner i menyn till vänster.
    mina domäner
  3. I listan över dina domäner, klicka på Hantera för den domän du vill aktivera whois-skyddet på.
    hantera domän
  4. Klicka på fliken Tillägg för domännamnet.
    tillägg
  5. Du bör nu se tillvalet om att lägga till whois-skydd. Klicka på Köp nu-länken.
    Köp ID-skydd nu

Om du inte hittar något tillval om ID-skydd betyder det att vi inte infört stöd för det på just den toppdomän som domänen använder ännu, eller att globalt stöd för dold whois saknas för toppdomänen.

6. Bekräfta att du vill beställa skyddet med den gröna knappen.
    Köp nu
  7. Betala därefter fakturan så kommer skyddet aktiveras automatiskt och dina uppgifter i whois döljs.