1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Erbjuder ni whois-skydd?

Erbjuder ni whois-skydd?

Ja, det är möjligt att aktivera whois-skydd (ID-skydd) på ett antal generiska toppdomäner (till exempel .com, .net, .org osv).

Whois-skydd går inte att aktivera för t.ex. .se och .nu-domäner. Om du är privatperson eller har enskild firma är whois-informationen dock dold per automatik på dessa båda toppdomäner men är publika för företag.

Om du vill aktivera whois-skydd på en domän som du redan har hos oss i nuläget följer du dessa instruktioner:

1. Logga in på Kundavdelningen.
  2. Gå in på Domäner -> Mina domäner i menyn till vänster.
    mina domäner
  3. I listan över dina domäner, klicka på Hantera för den domän du vill aktivera whois-skyddet på.
    hantera domän
  4. Klicka på fliken Tillägg för domännamnet.
    tillägg
  5. Om toppdomänen har stöd för whois-skydd genom oss bör du nu se tillvalet om att lägga till whois-skydd. Klicka på Köp nu-länken.
    Köp ID-skydd nu
  6. Bekräfta att du vill beställa skyddet med den gröna knappen.
    Köp nu
  7. Betala därefter fakturan så kommer skyddet aktiveras automatiskt och dina uppgifter i whois döljs.