1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Erbjuder ni whois-skydd?

Erbjuder ni whois-skydd?

Ja, det är möjligt att aktivera whois-skydd (ID-skydd) på ett antal generiska toppdomäner (till exempel .com, .net, .org osv).

Whois-skydd går inte att aktivera för t.ex. .se och .nu-domäner. Om du är privatperson eller har enskild firma är whois-informationen dock dold per automatik på dessa båda toppdomäner men är publika för företag.

Nytt domännamn

Om du vill beställa en ny domän med whois-skydd aktiverat från början gör du så här:

1. Gå in på vår hemsida, klicka på Fler tjänster -> Domäner i menyn högst upp. Sök sedan efter det domännamn du är intresserad av.
    Domänsökning
  2. Om du sökt efter en domän som är ledig, klicka på Lägg till i Kundvagnen.
    Lägg till i kundvagnen
    (Du kan även välja att registrera domännamnet flera år på en gång via den lilla pilen till höger om knappen.)
  3. Du får nu besked om att domännamnet lagts till i Kundvagnen. Klicka på Fortsätt.
    Fortsätt
  4. På nästföljande sida får du möjlighet att aktivera whois-skyddet via kryssrutan ID-skydd. Kryssa i rutan och klicka på Nästa steg nere till höger.
    id-skydd
  5. I sista steget loggar du antingen in (om du har ett befintligt kundkonto hos oss idag) eller registrerar dig som ny kund. Fullfölj därefter din beställning.

Befintlig domän

Om du vill aktivera whois-skydd på en domän som du har hos oss i nuläget följer du dessa instruktioner:

1. Logga in på Kundavdelningen.
  2. Gå in på Domäner -> Mina domäner i menyn till vänster.
    mina domäner
  3. I listan över dina domäner, klicka på Hantera för den domän du vill aktivera whois-skyddet på.
    hantera domän
  4. Klicka på fliken Tillägg för domännamnet.
    tillägg
  5. Om toppdomänen har stöd för whois-skydd genom oss bör du nu se tillvalet om att lägga till whois-skydd. Klicka på Köp nu-länken.
    Köp ID-skydd nu
  6. Bekräfta att du vill beställa skyddet med den gröna knappen.
    Köp nu
  7. Betala därefter fakturan så kommer skyddet aktiveras automatiskt och dina uppgifter i whois döljs.