1. Hem
  2. E-post
  3. Hur byter jag lösenord på e-postkonton?

Hur byter jag lösenord på e-postkonton?

Du kan byta lösenord på ditt e-postkonto på två sätt, antingen genom cPanel eller genom webbmailen.

cPanel

Även om du inte kan det tidigare lösenordet på mailkontot så kan du sätta ett nytt lösenord ditt inne på cPanel, här är en guide som visar hur du loggar in på cPanel.

1. Logga in på cPanel och klicka på ikonen för E-postkonton.
    epostkonton
  2. Klicka på Lösenord för det konton som du vill ändra lösenord på.
    Lösenord
  3. Fyll i ditt nya lösenord i båda fälten.
  4. Klicka på knappen Ändra Lösenord när du är klar.

Titta på mätaren Styrka för att se hur säkert ditt lösenord är, korta lösenord och lösenord som endast är enstaka ord/namn klassas ej som säkra! Använd gärna lösenordsgeneratorn för att få fram ett säkert lösenord.

Via webbmailen

Om du kan det nuvarande lösenordet på till mailkonto men vill ändra det ändå så kan du logga in på webbmailen för just det kontot och göra det där.

1. Du kan inte logga in på webbmailen via oderland.se om du vill ändra lösenordet utan du måste logga in via dindomän.se/webmail.
  2. När du har kommit in på webbmailen behöver du klicka du på din mailadress högst upp till höger.
  3. Sedan klickar du på Lösenord & Säkerhet.