1. Hem
  2. E-post
  3. Hur byter jag lösenord på e-postkonton?

Hur byter jag lösenord på e-postkonton?

Du kan byta lösenord på ditt e-postkonto på två sätt, antingen genom cPanel eller genom webbmailen. Om du ändrar via cPanel så är fördelen att du inte behöver ha det nuvarande lösenordet för e-postkontot för att kunna sätta ett nytt.

cPanel

1. Logga in på cPanel.
  2. Klicka på ikonen för E-postkonton.
    epostkonton
  3. Klicka på Hantera för det konto som du vill ändra lösenord på.
    Hantera mailkonto
  4. Fyll i ditt nya lösenord i det angivna fältet eller låt cPanel generera ett lösenord.
    Ändra lösenord för mailkonto

Undvid gärna följande tecken i lösenordet, då de kan ställa till med webmailen du når via vår hemsida: Å Ä Ö å ä ö ¤ ½ § £ € ¨

5. Klicka sedan på knappen Uppdatera längst ner på sidan när du är klar.
    Spara ändringar av mailkonto

Via webbmailen

Om du kan det nuvarande lösenordet på e-postkontot men vill ändra det ändå så kan du logga in på webbmailen för just det kontot och göra det där.

1. Du kan inte logga in på webbmailen via oderland.se om du vill ändra lösenordet utan du måste logga in via dindomän.se/webmail.
  2. När du har kommit in på webbmailen behöver du klicka du på din mailadress högst upp till höger och sedan Lösenord & Säkerhet.