1. Hem
  2. Avtal & fakturering
  3. Varför är mitt webbhotellkonto spärrat?

Varför är mitt webbhotellkonto spärrat?

This article is also available in enEnglish

Om du får upp en sida som säger att din hemsida är spärrad så finns det två vanliga anledningar till det.

Obetald faktura

Om det är så att ditt webbhotellkonto har blivit spärrat på grund av en obetald faktura så kan du få igång kontot igen genom att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida och där betala fakturan. Om du inte vet hur man loggar in på Kundavdelningen har vi en guide här som visar hur du gör det.

När du är inne på Kundavdelningen behöver du klicka på Mina fakturor ute till vänster.

Om du har en eller flera obetalda fakturor så borde de synas här. För att se mer detaljerad information om en faktura klickar du på Se faktura.

Där ska det stå vilken tjänst fakturan gäller, t.ex. om det är ett webbhotellkonto eller ett domännamn. För att få igång tjänsten igen så snabbt som möjligt behöver du betala fakturan med kreditkort eller PayPal (bankgirobetalningar tar 1-2 bankdagar innan dom når oss). För att göra det väljer du Epostfaktura (för kreditkort) eller PayPal som betalningsmetod och sedan klickar du på Betala.

Du kommer troligtvis behöva rensa cachen i din webbläsare innan du kan se att hemsidan fungerar korrekt igen. Om du inte vet hur man rensar cachen så finns det instruktioner på rensacachen.nu.

Tjänsten är uppsagd

Du kan se om ditt webbhotellkonto är uppsagt inne på Kundavdelningen på vår hemsida. Om du inte vet hur man loggar in på Kundavdelningen har vi en guide här som visar hur du gör det.

När du har kommit in på Kundavdelningen klickar du på Tjänster ute till vänster.

Du ska nu se en lista med alla tjänster du har hos oss (exklusive domäner). Leta upp ditt webbhotellkonto i listan och klicka på texten Hantera ute till höger.

En bit ner på sidan du kom till nu bör det stå om kontot är uppsagt, t.ex: Anledning till tillfällig avstängning: Uppsagd

Om du vill aktivera kontot igen behöver du kontakta supporten.

Om du inte har någon obetald faktura och ditt konto är inte uppsagt kan du kontakta supporten så får vi kolla närmare på det.