1. Hem
  2. Flytta till Oderland
  3. Hur flyttar jag en domän till er?

Hur flyttar jag en domän till er?

Om du ska flytta en domän mellan kundkonton hos oss kan du inte använda metoden som beskrivs i den här guiden. Då behöver du göra en överlåtelse.

Observera att domännamn och hemsida är två olika saker. Din hemsida kommer inte automatiskt flyttas till oss bara för att du flyttar ditt domännamn till oss. Mer information om hur du flyttar din hemsida till oss finns i den här guiden.

För att överföra en domän till oss behöver du ta reda på domänens EPP-kod (kallas också auth-ID eller auktorisationskod). En sådan kod kan du få från din nuvarande registrar. När du har EPP-koden kan du påbörja flytten.

1. Börja med att gå till den här sidan och skriv sedan in det domännamn du vill flytta där. Klicka sedan på Sök. När den har jobbat färdigt borde du få upp en knapp där det står Lägg till domän, klicka på den.
  2. Nu behöver du ange den EPP-kod som du fick från din nuvarande registrar.
  3. Du behöver också välja vilka namnservrar du vill domännamnet ska använda efter flytten. Du kan antingen välja att domännamnet ska använda våra namnservrar (dns1.oderland.com, dns2.oderland.com, dns3.oderland.com) eller så kan du skriva in dina egna. Om du vill behålla domännamnets nuvarande namnservrar behöver du ange dom manuellt, om du inte vet vilka namnservrar ditt domännamn använder kan du använda t.ex. who.is för att ta reda på det. När du är färdig kan du klicka på Nästa steg.
  4. Om du inte redan är kund hos oss behöver du nu fylla i dina kontaktuppgifter. Om du redan är kund kan du istället klicka på Befintlig användare och där logga in på ditt kundkonto för att slutföra ordern.

Hur lång tid själva domänflytten sedan tar varierar från toppdomäner till toppdomän. För mer information, se gärna här.

Det kostar pengar att flytta vissa toppdomäner eftersom dom förnyas samtidigt som dom flyttas, i vår prislista hittar du flyttpriserna för alla toppdomäner.