Nyhetsbrev sensommaren 2019

Nyheter frÄn Oderland

🍐 VĂ€lkommen till sensommaren! 🩞

Hoppas att du nu slagit av autosvaret pĂ„ mailen som vi tipsade om att aktivera i förra nyhets brevet. PĂ„ tal om det brevet som du hittar hĂ€r sĂ„ kan det vara bra att upprepa Ă„tgĂ€rderna dĂ€r för att sĂ€kra upp din hemsida. DĂ„ tar vi nyheterna och och börjar med de viktigaste först!

VillkorsÀndringar för .se och .nu

Har du nĂ„gon .se eller .nu domĂ€n behöver du lĂ€sa genom de uppdateringar i villkoren för dessa som vi publicerat i ett blogginlĂ€gg hĂ€r.

Prishöjningar för domÀner

Vi betalar för mÄnga domÀner i dollar, euro och andra valutor men fakturerar sen i vÄr tur i svenska kronor. PÄ grund av den svaga kronan har vÄra marginaler för domÀner minskat de senaste Ären och vi behöver dÀrför genomföra prishöjningar för mÄnga av de toppdomÀner vi erbjuder.

Vi kommer att den 1:a november 2019 justera upp priser för domĂ€ner utifrĂ„n de valutakurser som gĂ€ller dĂ„. Fakturor frĂ„n och med 1:a november kommer ha uppdaterat priser. VĂ„r aktuella prislista hittar du som vanligt hĂ€r och den kommer att uppdateras med nya priser 2019-11-01.

Om du vill förnya domĂ€nnamn innan vi genomför höjningar av priser sĂ„ gĂ„r det bra att nĂ€r som helst bestĂ€lla en förnyelse i din Kundavdelning under DomĂ€ner  > DomĂ€nförnyelse 

OBS! MĂ„nga domĂ€ner kan du förnya upp till 10 Ă„r fram i tiden!

Internetdagarna

Internetdagarna

Återigen börjar det bli dags att tĂ€nka pĂ„ att boka biljett till en av Ă„rets största IT-mĂ€ssor som gĂ„r av stapeln pĂ„ Stockholm Waterfront 25-26 november 2019. 

Oderland sponsrar sjĂ€lvklart WordPress spĂ„ret och i Ă„r kommer vĂ„r Ă…sa Rosenberg pĂ„ mĂ„ndag den 25:e November kl 11:35 att tala om ”A deep dive into the WordPress Security Ecosystem” i spĂ„ret ”PHP, WordPress and Beyond”

I'm not a robot!

Tips! CAPTCHA pÄ formulÀr

TyvĂ€rr rĂ„kar vĂ„ra kunder ibland ut för att e-postfunktionalitet pĂ„ deras webbplatser mĂ„ste stĂ€ngas ner pga att de börjat skicka ut spam. I WordPress kan du ganska enkelt aktivera den dĂ€r lilla saken som gör att man mĂ„ste klicka pĂ„ vĂ€gskyltar eller bilar osv. för att kunna fylla i ett formulĂ€r eller posta en kommentar. Den kallas CAPTCHA och vi har en guide hĂ€r om CAPTCHA som berĂ€ttar mer om hur du aktiverar den och hur man kan hindra spammare över lag. 

Oderland kontor

Utökning av personal

Trevligt nytt sĂ€llskap pĂ„ bygget! Vi hĂ€lsar support-Marco, support-Elvira och utvecklar-Tobias varmt vĂ€lkomna! Puh Ă€nnu mer kakor och energidryck alltsĂ„! Eller light-kvarg för den som vill ha sĂ„nt. đŸ’Ș

DĂ„ kör vi! 🩞

Med det sagt sĂ„ Ă€r supporttiderna tillbaka till det normala efter sommarens korrigerade tider och vi drar igĂ„ng med tredje kvartalet av 2019. 

Observera ocksĂ„ Ă€ndringarna frĂ„n 1 September för Privatkonto som vi har beskrivit i bloggen hĂ€r och mailat ut om tidigare till berörda kunder.