Kod på en skärm

Vårt säkerhetsarbete

Under senare år har antalet sårbarheter och hackade sidor ökat, där de sedan utnyttjas av botnät för att antingen skicka ut skräppost eller attackera ett annat mål. Med hjälp av smart teknik stoppar vi nästan allt.

Gigabit anslutning till server

DDoS-attacker överbelastar inte längre servern

Denial of Service och Distributed Denial of Service är en typ av attacker som är väldigt vanligt för att helt ta ned en server.

Man gör det genom att antingen attackera en server med så mycket data att man når den maximala gränsen vad den klarar av.

I vissa fall slår det ut ett helt nätverk för ett hostingbolag vilket betyder att tusentals kunder drabbas även om attacken var riktad mot en enda kund.

Vi har ett avancerat DDoS-skydd direkt hos våra internetleverantörer till våra datahallar. När en överbelastningsattack ger sig på någon av våra kunder kan vi utnyttja deras fulla bandbredd (över 1000 Gbit/s). Du märker inget.

Uttråkad man som väntar på att datorn startar om

Säkerhetsuppdateringar utan omstarter

Servrar funkar egentligen precis som din dator. När det kommer en uppdatering måste de oftast startas om.

Men medan du själv kan leva med att datorn är avstängd några minuter, är det otänkbart för en server med affärskritiska webbplatser på.

För att undvika omstarter använder vi oss av särskild mjukvara för att skicka in säkerhetsuppdateringar direkt när de uppdagas. Till och med snabbare än när operativsystemet får en uppdatering.

Isolerad hund i täcke

Isolering av användare

På ett webbhotell är du inte ensam på en server. Serverns kapacitet delas av flera användare. Då är det viktigt att användare absolut inte kan komma åt varandras filer, eller påverka varandras webbplatser.

Det innebär att det för alla användare på servern ser ut som att de är helt ensamma. Det gör också att vi kan erbjuda tillgång till ditt konto via SSH (säker anslutning via terminalen).

En annan fördel är att vi kan ge dig andra utvecklarvänliga funktioner som du annars inte hittar på webbhotell som cachelösningar med Memcached eller Redis. Vi kan också se till att enstaka användare inte använder slut på alla resurser själv, t.ex. på grund av en bugg eller besökstopp.

Säkerhetsnät fångar malware

Fångar upp malware innan det når din webbplats

På varje webbserver hos oss sitter det ett filter som går igenom vad som faktiskt skickas till servern. Där blockeras de vanligaste attackerna och vi jobbar aktivt med att uppdatera vårt egna register av kända filsignaturer så att dessa inte kan laddas upp.

Skulle det dyka upp en ny sårbarhet mot ett specifikt webbverktyg som WordPress, så är det möjligt att skriva en regel till filtret som blockerar ifall en attack sker.

Site Builder

Automatiska säkerhetsuppdateringar av dina applikationer

Alla har inte koll på hur man håller sitt system helt uppdaterat. Kanske har den med koll slutat.

Vi har ett verktyg som automatiskt kollar av ditt webbhotellskonto efter kända säkerhetshål och informerar dig om verktyget hittar något.

Därefter kan du själv enkelt logga in i vår kontrollpanelen och uppdatera, eller låta verktyget hantera det helt automatiskt.

Kör du WordPress och vill slippa oroa dig över uppdateringar. Kika på vår Managed WordPress-tjänst.

Säkert skydd av gamla PHP-versioner

Programmeringsspråket PHP används till nästan alla applikationer på våra webbhotell. Men det finns så många olika versioner av PHP. En uppgradering kan betyda att din webbsida havererar om du har byggt den själv eller om den inte har uppgraderats på ett bra tag.

PHP stödjer dock inte officiellt äldre versioner längre. Därför kommer det inga säkerhetsuppdateringar längre till dessa. I vår kontrollpanel kan du själv enkelt uppdatera din version av PHP.

Dessutom släpper vi alla säkerhetsuppdateringar även till de äldre versionerna av PHP. Är du fastlåst i PHP 5.2 så blir du alltså ändå skyddad av oss. Bäst för dig är däremot att du uppgraderar till senaste stabila versionen av PHP. Inte bara får du säkerhet, utan även mycket bättre prestanda.

Datum i en kalender

Automatiska dagliga säkerhetskopior

Ibland händer det trots allt. Man sitter med telefonen i ena handen och ser på TV samtidigt som man skall rensa upp lite på sitt konto.

Hoppsan! Där rök visst produktionsdatabasen för hela webbshoppen…

Vi tar dagliga säkerhetskopior på alla filer och databaser på ditt konto. Du kan enkelt själv återställa från en tidigare kopia inne i kontrollpanelen.

Säkerhetskopiorna sparas i upp till 3 månader. Den första månaden sparas en kopia per dag. Sedan en i månaden.

Alla säkerhetskopior lagras fysiskt skilda från den server där din webbplats ligger.

Support

Driftjour dygnet runt

Alla från vår frontlinje i supporten till ledningen får notiser om något strular eller är på väg att gå fel med en server eller tjänst. Det betyder att vi snabbt kan agera och hantera situation.

Även utanför kontorstid finns alltid jourhavande tekniker som får larm till sin mobil och snabbt kan ta hand om problemet.