Skapa en anpassad molnlösning

Oderland Cloud är en flexibel molnplattform med skalbara virtuella servrar. Bygg ihop en flexibel infrastruktur som passar dina behov, oavsett om den består av en eller många servrar.

Bygg ditt eget moln efter dina behov

Med Oderland Cloud får du förutsägbara priser så du slipper en obehaglig överraskning i slutet av månaden. Kombinera våra skräddarsydda servrar och bygg upp ett moln som passar dig och dina behov.

Flexibel lagring som kan flyttas mellan maskiner

I våra virtuella maskiner ligger lagringen separat. Det betyder att du kan flytta den från server till server vid behov. Din miljö blir mer flexibel och du kan ha kvar lagringen även om du stänger ner servern.

All lagring sker på toppmoderna NVMe SSD-diskar och all data lagras fysiskt i våra datahallar i Sverige och du kan själv välja hur snabb läs- och skrivhastighet (IOPS) du behöver.

Byggt på öppna standarder

Oderland Cloud är byggd på OpenStack-plattformen – den branschledande öppna standarden för programvara för molntjänster. Genom att utnyttja kraften i OpenStack får du:

  • Flexibilitet: Flytta enklare ditt moln mellan leverantörer när integrationer och automatisk skalning använder samma APIer.
  • Skalbarhet: Skala upp eller ner resurser i takt med att behoven förändras direkt via API.
  • Interoperabilitet: OpenStacks öppna arkitektur möjliggör enkel integration med andra verktyg och system, vilket gör det lättare att hantera och underhålla din molnmiljö.

Stödjer hela din infrastruktur

Du är i gott sällskap

Skala infrastrukturen via API

Om du inte vill använda vårt smidiga webbgränssnitt för att hantera din infrastruktur kan du använda vårt OpenStack API. Det gör det enkelt att till exempel skala infrastrukturen automatiskt från din applikation.

Tillval

Alltid aktuella säkerhetskopior på din data

Inget är viktigare än din data och att den är säker. Cloud Backup är vår lösning för automatiska och inkrementella säkerhetskopior som lagras i en separat datahall.

Slipp oron över driften med Managed Server

Välj en av våra managed servrar så behöver du inte bry dig alls. Vårt dedikerade team tar hand om din server och allt underhåll. Ägna din tid åt verksamheten istället.

Vanliga frågor och svar om Oderland Cloud

Oderland Cloud är en molnplattform där du kan skapa din egen molnlösning som passar dina behov. Du skapar enkelt olika virtuella maskiner som kan kopplas samman i privata nätverk för att optimera din infrastruktur efter din applikation.

Ja. I Oderland Cloud ligger lagringen fristående från din virtuella maskin. Det innebär att du kan anpassa hur stor lagring du behöver fristående från hur mycket processeringskraft du behöver. Det betyder också att du kan flytta dina lagringsvolymer mellan olika servrar vid behov.

Delvis. Vi ger dig support på själva tjänsten. När du har frågor om hur du hanterar dina servrar i Oderland Cloud eller hur tjänsten funkar så finns vi här för att hjälpa dig.

Support och hjälp med hur du gör saker på din server, exempelvis konfigurerar den eller installerar applikationer och liknande ingår inte i Oderland Cloud.

Är du intresserad av ett supportavtal och SLA för Oderland Cloud, hör av dig till oss.

Ja. Så länge din virtuella maskin finns på ditt konto behöver du betala för den. För att inte betala för en server behöver du ta bort den helt.

Om du vill anpassa din infrastruktur med exempelvis temporära servrar vid belastningstoppar rekommenderar vi att du använder vårt API för att skapa och ta bort servrar efter behov.

All din data lagras i våra datahallar i Sverige. Det innebär att det är enkelt för dig att nå upp till kraven som GDPR ställer kring datalagring.

Med Oderland Cloud kan du bygga upp ditt eget moln och anpassa din egen infrastruktur. Det betyder att du bestämmer fritt hur du vill sätta upp det, vad du vill ha för operativsystem; servermoduler och så vidare. Du behöver också själv ta hand om uppgraderingar och underhåll.

När du väljer Managed Server tar vi hand om allt för dig så att du inte behöver bry dig om infrastrukturen. Managed Server är mer än bara uppdateringar och underhåll. Den ligger i vår särskilda plattform som vi konstant ser över för bästa prestanda och säkerhet.