Domäner

Ett domännamn är din adress på internet. Förutom den alltid populära .se-domänen finns idag nästan ett ändlöst antal alternativa domäner för din webbplats.

Ge din idé ett bra domännamn

Från alltid populära domännamn som .com och .se till unika .club och .store. Välj bland över 500 olika toppdomäner. Vad ska ditt domännamn vara?

Vad är ett domännamn?

Vad är ett domännamn?

Bakom varje domännamn finns en så kallad IP-adress. En serie siffror som är svåra att komma ihåg. Istället har vi domännamn. Lättlästa ord och fraser som agerar som din webbplats adress.

Nyfiken? Läs mer på Wikipedia

Vanliga frågor om domäner

Absolut! Att använda svenska tecken eller liknande för andra språk är inga problem. Det tack vare tekniken IDN (Internationalized Domain Names).

Läs mer i supportportalen ›
Självklart kan du flytta din domän till oss. Att flytta en domän kostar pengar för de flesta toppdomäner. Samtidigt förnyas domänen för ytterligare ett år.

Hur lång tid det tar beror på toppdomänen. .se-domäner flyttas direkt, medan andra som .com tar mellan 5-7 dagar.

Läs mer i supportportalen ›
Vi erbjuder idag DNSSEC för följande toppdomänerna .se och .nu.

Om du har ditt domännamn registrerat via oss på Oderland samt använder våra namnservrar kommer DNSSEC att bli automatiskt aktiverat för dina toppdomäner. Du behöver alltså inte göra någonting. Utrullningen av automatisk DNSSEC kommer påbörjas under första halvan av juni.

Om du har ditt domännamn registrerat hos en annan registrar, eller inte använder våra namnservrar behöver du aktivera DNSSEC manuellt.
När det är dags för din domän eller dina domäner att förnyas kommer du automatiskt att få en faktura av oss i god tid.

Efter att du betalat den kommer domännamnet förnyas.

Ett säkert hem för din webbplats

Företag av alla storlekar förlitar sig på Oderland. Du kommer att vara i gott sällskap.

Ewelina Gierszewska

”Oderland är det bästa av två världar, en väldigt stabil och bra tjänst, otroligt bra support både kunskapsmässigt samt tillgänglighets mässigt, samt att det fortfarande känns som ett personligt företag där deras första syfte är att hjälpa, inte att följa mallar och manualer.”

Ewelina Gierszewska vinsider
Patrik Gisselsson

”Vi har använt Oderland till våra kunders siter i många år. Jag är mycket nöjd med deras utmärkta support och lättarbetade backend.”

Patrik Gisselsson Digerati
Andreas Bergqvist

”Alltid hjälpsamma, proffsiga och skickliga när de hjälper till att sätta upp och supporta våra hostingmiljöer. Låter oss utvecklare fokusera på utveckling ännu mer.”

Andreas Bergqvist itiden