Glad midsommar och tips inför semestern

Nu är sommaren äntligen här och vi har fått lite värme på västkusten. Med detta kommer ledigheter och äventyr, kanske ska du ut på landet eller till och med utomlands. Här kommer lite tips på förberedelser du kan göra så att du får en avslappnande semester. Spana också in våra sommartider längst ner i artikeln.

Sätt upp automatiska svar på e-posten

Ska du vara bortkopplad från internet en längre tid? Det kan vara bra att aktivera automatiska svar på din e-postadress. Då vet de som försöker nå dig att svar kan dröja. Det finns funktioner för detta i vissa e-postklienter. Dessa brukar dock kräva att datorn är påslagen. Visste du att du istället kan lägga upp autosvar via cPanel?

I sektionen ”E-post” i cPanel klickar du på ”Automatiska svar” och sedan ”Skapa ett nytt autosvar”. Mer utförliga instruktioner hittar du i vår supportportal.

Följer du instruktionerna kan du stänga av datorn sedan och låta oss ta hand om de automatiska svaren.

Kolla att du betalat dina räkningar

Att komma hem från en härlig resa och hitta påminnelser i brevlådan är inget kul. Kolla igenom din mailbox, se till att all räkningar är betalda.

Hos oss på Oderland kan du även logga in i kundavdelningen och stämma av för att vara säker på att du inte har några obetalda fakturor.

Behöver du betala en faktura snabbt rekommenderar vi att du betalar med kort.

Kolla att du uppdaterat din webbplats

Har du en webbplats som måste klara sig själv lite grann under sommaren är det bra att ge den lite extra kärlek innan du drar iväg. Oavsett om du har WordPress eller Drupal, se till att du har uppdaterat ditt publiceringsverktyg samt tillägg och teman. Det sista man vill är att komma hem från semestern till en hackad hemsida.

Automatisk övervakning

När du inte har tid att manuellt hålla koll på din hemsida kan automatisk övervakning vara en trygghet. Det finns många företag som erbjuder så kallad uptime monitoring för alla typer av hemsidor. Då får du en notis via app, SMS eller e-post om din hemsida skulle gå ner. StatusCake och Pingdom är två exempel på sådana tjänster.

Har du en WordPress-webbplats och helst bara skulle vilja att problem löstes åt dig utan att du behöver springa hem från stranden finns nu möjlighet till Managed WordPress hos oss på Oderland. Vi fixar fel, sköter uppdatering av WordPress, tema och tillägg. Vi övervakar även säkerheten och hanterar säkerhetsincidenter.

Sommartider i supporten

Oderland fortsätter givetvis ha support hela sommaren. Dock har vi sommartider vecka 26 t.o.m. vecka 33 d.v.s. 24 juni – 18 augusti, öppettiderna för telefon- och chattsupport är då:

  • Måndag-Fredag: 08:00 – 19:00
  • Lördag-Söndag: 10:00 – 15:00

Observera att vi har stängt alla onsdagar och torsdagar 14:30 – 15:30 samt lördag och söndag 11:30 – 12:00.

Skulle du behöva nå oss utanför dessa öppettider går det givetvis bra att skicka in ett ärende via e-post eller kundavdelningen.

Glad midsommar! 🌼

Oavsett hur det blir med vädret så hoppas vi att ni alla får en härlig sommar och en glad midsommar. Varma hälsningar från Oderland!