1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur lång tid tar det att flytta min domän till Oderland?

Hur lång tid tar det att flytta min domän till Oderland?

Hur du beställer en domänflytt till oss kan du läsa om här.

Tiden det tar för en domänflytt varierar mellan olika toppdomäner. Vilka toppdomäner som vi hanterar, samt pris för flytt, förnyelse och även nyregistrering hittar du här.

Om det i samband med domänflytten beställs ändring av DNS-servrar (namnservrar) kan det ta upp till 48 timmar efter avklarad domänflytt innan just den ändringen slagit igenom över hela internet.

.se- och .nu-domäner

Domäner med dessa toppdomäner går att flytta till oss utan fördröjning, domänerna går alltså över till oss direkt.

gTLD’er såsom .com, .net, .org etc

De generiska toppdomänerna (gTLD’er, alltså de som inte är knutna till ett visst land) tar generellt 5-7 dagar innan de går klart. Då dessa domänflyttar är förknippade med en avgift påbörjas dock inte flytt förrän vi mottagit betalning för detta.

Vid flytten av generiska toppdomäner förlängs i regel domännamnet med ytterligare ett år från nuvarande förfallodatum – du förlorar så att säga därför inga pengar på att flytta domänen.

Övriga

De övriga toppdomänerna, t.ex. .be, .de, .at och andra ccTLD’er (alltså landsknutna toppdomäner) har alla olika bestämmelser för vad som gäller vid flytt. Om du har några frågor om någon sådan domänflytt, tveka inte att kontakta oss.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
KONTAKTA OSS