Oderland river taket på webbhotellet!

Nu tar vi bort det fasta resurstaket på våra webbhotellkonton och låter dig som kund sätta dem själv! För många innebär det här att det fruktade lyxproblemet med att behöva flytta till egen server på grund av att kapaciteten inte räcker till på webbhotellet kan skjutas långt på framtiden.

Nu river vi resurstaken på Oderland

Nu tar vi bort det fasta resurstaket på våra webbhotellkonton och låter dig som kund sätta dem själv! För många innebär det här att det fruktade lyxproblemet med att behöva flytta till egen server på grund av att kapaciteten inte räcker till på webbhotellet kan skjutas långt på framtiden.

För några timmar sedan öppnade WordCamp Stockholm 2016 som i år är en del av Internetdagarna. Oderland är självfallet på plats med och vi har laddat upp med en hel del intressanta nyheter! Internetdagarna som redan öppnade portarna i måndags är ett utmärkt tillfälle att ta pulsen på internetsverige – och vi är glada att kunna konstatera att den pulsen är stark! Varje år är det större, snabbare bättre. Det är en bransch som inte verkar känna några begränsningar så därför passar det ju extra bra att vi kan släppa en sån fantastisk nyhet som Elastic Sites när vi är här!

Det vi gör nu är att öppna upp en helt ny dimension för våra kunder att växa inom. Vi påbörjar arbetet med att ta bort de föråldrade fasta resursbegränsningarna på vårt webbhotell. Du kan alltså som kund välja själv hur mycket arbetsminne och processorkraft du behöver! I ett första steg tar vi bort taket på 3GB arbetsminne som vi tidigare haft på våra Premiumkonton och låter våra kunder välja upp till 64GB. Samma sak med processorer – nu kan du få upp till 6st per konto! Det är 20 gånger mer arbetsminne och dubbel processorkraft, en dramatisk ökning av prestanda på konton som redan tidigare kunde användas för mycket krävande applikationer.

…och det här var inte ens den bästa biten…

Bye, bye Server!

Det största skälet till att vi gjorde det här, och säkerligen också den största fördelen för våra kunder är att det enda svaret på växtvärk tidigare var flytt till egen server. För våra kunder ledde det ofta till stora utmaningar – både kompetensmässigt och ekonomiskt eller både och. Med Elastic Sites kan våra kunder fortsätta växa under lång tid i vår delade driftmiljö. Ni behöver inte ha en egen systemadministratör eller köpa in dyra konsulttjänster. Ni har tillgång till samma suveräna support som ni vant er vid. Oderland fortsätter ta hand om servrar och alla underliggande system och ni kan fortsätta fokusera på er kärnverksamhet.

Business as usual – only more!

 elasticsites_01Självfallet har vi också serverlösning för kunder med behov utöver vad vårt webbhotell kan erbjuda. Inspirationen till Elastic Sites fick vi från dess storebror, The OtherCloud som är vår elastiska molnlösning för virtuella servrar. För de som inte vill eller kan administrera sin egen server erbjuder vi tjänster Managed Server där Oderland tar hand om servern och applikationsmiljön. För de riktigt stora lösningarna erbjuder vi Dedikerad Server och Custom Hosting.