Node.js för alla – nu på webbhotell hos oss!

Nu finns Node.JS på alla webbhotellskonton

Idag släpper vi Node.js stöd på samtliga webbhotellkonton vilket betyder att du som utvecklare kan flytta dina applikationer till oss, säkra upp de med Let’s Encrypt certifikat som vanligt och att du som användare kan installera applikationer som t.ex. Ghost m.m. och köra de sida vid sida med dina PHP applikationer.

Du kan också installera vanliga npm paket som webpack, babel, grunt och bower för att hantera dina .js filer i alla projekt även om du inte vill köra Node.js som webbapplikation.

Node.js Logo

Det är ännu ett stort steg för oss och vi stödjer nu webbapplikationer skrivna i PHP, Python, Ruby och Node.js!

Vad är det för något?

Node.js (eller helt enkelt ”node”) är en plattform för att köra javascript på servernivå och använder sig av Chromes V8 javascript-motor.

Det är baserat på något som kallas för event-driven programmering där programspråket lyssnar efter händelser som sker i webbläsaren som t.ex. knapptryckningar och utför delar av sin kod som matchar händelsen.

Känner du inte till Node.js sedan tidigare så har vi sammanställt några externa guider för hur du kommer igång och programmerar i Node.js här nedan.

Vilken version stödjer vi?

I dagsläget så stödjer vi endast Node.js v8.9.0 som påbörjar sin ”Long Term Support” cykel idag! Vi strävar efter att kunna erbjuda olika versioner av Node längre fram, på samma sätt som vi erbjuder det på PHP, Python och Ruby.

Läs våra guider på supportportalen

Vi har redan nu skrivit några guider om hur du kommer igång med Node.js samt hur du installerar den populära publiseringsplattformen Ghost så hoppa gärna över och ta en titt på våra guider här: