Säker, säkrare, säkrast? Ny backup-lösning förenklar.

Det är inte bara våra webbservrar som får ett lyft nu under hösten. Backuperna blir nu ännu bättre, snabbare och ger dig som kund mer funktionalitet.

Val av backupmjukvara

Vår tidigare backuplösning fungerade visserligen mycket bra, men den hade lite egenheter för sig på senare tid. Därför har vi behövt lägga väldigt mycket tid på att reparera och underhålla lösningen för hand i väntan på ny version från mjukvarutillverkarna. Tid som vi hellre vill lägga på andra saker.

Därför har vi under en längre tid utvärderat andra lösningar. Till slut fastnade vi på Acronis Backup som är snabb vid backuptagning, har bra inbyggd funktionalitet för cPanel och har bra rapportering och styrning.

backup operations
Se status och historik över alla backuper.

De här förbättringarna märker du

Den nya backup-lösningen ger både dig som kund och oss en rad förbättrade och nya funktioner, som vi tror att du kommer att uppskatta.

  • Återställning av såväl filer och databaser som e-postkonton och e-postvidarebefordringar.
  • Återställ smidigt databasen till en ny databas och behåll den gamla parallellt. Tidigare fick vår support hjälpa dig, nu har du möjlighet att göra själv precis när det passar dig.
  • Återställning av e-postkonton. Tidigare behövde du prata med supporten.
  • Nedladdning av databas, filer, e-postkonton och hela ditt konto.
  • Se status och historik över dina återställningar.
  • Återställning sker direkt i cPanel, du skickas inte längre till ett annat gränssnitt. Det gör det ännu smidigare för dig.
  • Du som har Agency eller Managed Server kan via WHM logga in på cPanel och starta en återställning. Tidigare var du tvungen att ha lösenord till cPanelkontot som skulle återställas.
  • Kommer inom kort: Möjlighet att återställa en ren fil automatiskt om dina filer har blivit infekterade. Det gör det enklare att rensa upp om din webbplats blivit hackad.
backup restore
Du väljer enkelt vad du vill återställa.

När får jag den nya backup-lösningen?

Än så länge har vi flyttat över ca 40 servrar (både Webbhotell, Agency och Managed Server) till den nya lösningen så än så länge finns den inte överallt.

Varje vecka jobbar vi på att löpande inte bara flytta över till vår nya Litespeed-miljö, utan också införa den nya backup-lösningen. Vi räknar med att alla servrar har den nya backup-lösningen innan november är slut.

Hur återställer man med den nya backup-lösningen?

Vi har en guide för återställning av backup med Acronis Backup i vår supportportal här.

Saknar du en backup?

Alla backuper från det gamla systemet finns fortfarande kvar. Tyvärr kan vi inte köra både den gamla och nya backup-lösningen samtidigt.

Skulle du behöva en backup som inte finns i Acronis, så har vi kvar den i vår gamla lösning. Kontakta bara vår support, så hjälper vi dig med återställningen.