Så kommer du igång med LiteSpeed-cache för WordPress!

Snabb hemsida hos Oderland

Under oktober månad har vi börjat uppdatera alla våra webbhotellsservrar * med en ny sorts webbserver, LiteSpeed, för att ge din webbplats den bästa prestandan vi kan.

Den nya webbservern heter LiteSped och ersätter Apache, som du kanske känner till sedan tidigare.

LiteSpeed cache för WordPress

När du använder WordPress på vår LiteSpeed-miljö finns det ett särskilt tillägg som gör din webbplats så snabb som möjligt. Tillägget, LiteSpeed Cache för WordPress, är särskilt optimerat för just LiteSpeed och är helt gratis.

Jämförelse mellan olika cachetillägg till WordPress
LSCache (LiteSpeed Cache för WordPress) hanterar fler anrop per sekund än alla andra stora alternativ.

Mängden inställningar kan kännas lite övermäktigt. Oroa dig inte! Följer du den här guiden får du inställningar som funkar bra för de flesta webbplatser på våra miljöer.

Tips! Om du skapar en ny WordPress-installation idag via cPanel på en server med LiteSpeed kommer cache-tillägget att vara installerat som förval.

Vad gör LiteSpeed Cache för WordPress?

Tillägget har i huvudsak två syften:

  1. Full page cache för din webbplats genom dynamiskt genererade sidor.
  2. Ett optimeringstillägg för övriga prestandaförbättringar.

De flesta som installerar LiteSpeed Cache för WordPress gör det just för cache-funktionerna som samarbetar på en teknisk nivå med webbservern.

Optimeringsfunktionerna är en trevlig bonus för dig som är bekväm med dem. Det kan till och med innebära att du kan göra dig av med ett annat optimeringstillägg du använder idag. Vi lämnar inga generella råd här om optimeringsfunktionerna här, men erbjuder gärna optimeringstjänster som tillval.

Så här aktiverar du cachning

För att aktivera cachning navigerar du till WordPress admin till
Inställningar > LiteSpeed Cache. Inställningsfliken kommer öppna med fliken General som standard. Där väljer du Enable LiteSpeed Cache för att aktivera. Glöm inte klicka på Save Changes för att spara!

Inställningarna för LiteSpeed Cache för WordPress
Här hittar du var du aktiverar cachning i WordPress.

Det här är egentligen allt du behöver göra. Tillägget kommer cacha din webbplats alldeles utmärkt utan några fler ändringar. Standardinställningarna är skapade för att fungera med de flesta WordPress-tillägg som bland annat WooCommerce, utan problem. Utan specialinställningar eller problem.

Vill du lära dig mer, anpassa och finjustera cachning och optimering för just din webbplats och jaga de sista millisekunderna rekommenderar vi att du börjar via LiteSpeeds wiki.

Mycket nöje med vår snabbaste webbhotellsmiljö någonsin. Dags att jaga de där millisekundrarna.

* I dagsläget finns LiteSpeed på följande servrar: Premium24, Server10 samt amaterasu. Under höst/vinter 2019-2020 håller vi löpande på att rulla ut det här på våra övriga servrar.