1. Hem
  2. Cloud
  3. Hur loggar jag in på kontrollpanelen för Oderland Cloud?

Hur loggar jag in på kontrollpanelen för Oderland Cloud?

Om du vill hantera dina servrar etc inne på Oderland Cloud behöver du logga in på kontrollpanelen. Den här guiden beskriver hur du gör, samt hur du sätter ett nytt lösenord för inloggningen om du förlorat ditt gamla.

Logga in

För att logga in på kontrollpanelen kan du göra på två olika sätt, antingen genom Kundavdelningen på vår hemsida, eller via direktlänk till kontrollpanelen. Den här guiden beskriver båda vägarna.

Logga in via Kundavdelningen

För att logga in på kontrollpanelen för Oderland Cloud via Kundavdelningen, gör så här:

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Cloud i menyn till vänster.
  3. Klicka därefter på Gå till Cloud-inloggningen.

Logga in via direktlänk

För att logga in på kontrollpanelen för Oderland Cloud via direktlänken, följ dessa steg:

1. Gå till inloggningssidan för Oderland Cloud:
    https://cloud.oderland.com/
  2. Ange dina inloggningsuppgifter enligt följande:
    Domain: cloud
    Login: Ditt användarnamn
    Password: Ditt lösenord för kontrollpanelen
  3. Klicka på Sign in för att logga in.

Återställa lösenordet

Om du förlorat lösenordet för inloggningen till Oderland Cloud, följ dessa steg för att ordna ett nytt lösenord:

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Cloud i menyn till vänster.
  3. Klicka därefter på Konto.
  4. Under avsnittet Ändra lösenord kan du dels se ditt användarnamn för inloggning mot Oderland Cloud och dels sätta ett nytt lösenord. Glöm inte att klicka på knappen Ändra lösenord när du angivit det nya lösenordet. Tänk på att använda ett starkt och säkert lösenord.