1. Hem
  2. Avtal & fakturering
  3. Hur överlåter jag en domän och/eller tjänst?

Hur överlåter jag en domän och/eller tjänst?

This article is also available in English

Domäner

.se- och .nu-domäner

För att överlåta en .se- eller .nu-domän följer du instruktionerna här.

.de- och .fr-domäner

Om du istället önskar överlåta en .de- eller .fr-domän behöver du fylla i en överlåtelseblankett och skicka in den till oss. Blanketten finns att ladda ner i slutet av den här artikeln.

När du har fyllt i blanketten kan du scanna in den och skicka den till transfers@oderland.se. För överlåtelser där en blankett krävs kommer vi ta ut en administrationsavgift på 500 kr exkl moms plus 25 kr exkl moms per domännamn som innefattas av överlåtelseblanketten.

Övriga toppdomäner

För överlåtelser av övriga toppdomäner behöver du först uppdatera whois-informationen för domänen så den stämmer överens med uppgifterna på den nya ägarens kundkonto hos oss. Om den nya ägaren inte har ett kundkonto hos oss sedan tidigare kan ett nytt registreras här.

Skicka därefter ett mail till transfers@oderland.se med en lista på vilka domäner det är som ska överlåtas samt till vilket kundkonto hos Oderland de skall överlåtas. Tänk på att mailet måsta komma från den mailadress som kundkontot är registrerat på så att vi vet att det är rätt person som begär överlåtelsen.

Övriga tjänster

För att överlåta andra tjänster, till exempel webbhotellkonton eller VPS, som du har hos oss behöver du skicka ett mail till transfers@oderland.se och lista exakt vilka tjänster det är som ska överlåtas samt till vilket kundkonto hos Oderland de skall överlåtas. Tänk på att mailet måste komma från den mailadress som är registrerad på samma kundkonto som dina tjänster är registrerade på.

Blanketter

Här nedanför kan du ladda ner överlåtelseblanketterna. Dels finns själva överlåtelseblanketten men sedan finns det även en bilaga som du kan använda om du ska överlåta så många domäner att de inte får plats på den vanliga blanketten. Överlåtelseblanketten måste alltid fyllas i men bilagan behövs bara om domänerna inte får plats på den vanliga blanketten.

Bilagor

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss