1. Hem
 2. Flytta till Oderland
 3. Hur flyttar jag till er från wordpress.com?

Hur flyttar jag till er från wordpress.com?

Det är inte säkert att alla inställningar för alla plugins följer med när man flyttar en site från wordpress.com. Du kan behöva lägga in korrekta inställningar hos oss manuellt efter du gjort flytten.

Tänk på att vissa teman endast är tillgängliga på wordpress.com och inte går att flytta över till oss – din sidas utseende kan alltså komma att ändras vid en flytt.

Om du har en hemsida hos wordpress.com så går det bra att flytta innehållet från den till oss genom att följa nedanstående steg.

 1. Först behöver du logga in på admin-delen på ditt konto hos wordpress.com, du kan göra det genom att gå till adressen till din hemsida /wp-admin.
 2. När du har loggat in gå till Verktyg -> Exportera.
 3. Klicka nu på Exportera.
 4. På sidan som du får upp nu ska du välja Allt innehåll och sedan kan du klicka på Ladda ner exportfil. Då kommer du exportera allt innehåll som finns i WordPress så att du kan importera det till den hemsida som du har hos oss.
 5. Spara filen från exporten på din dator, någonstans där du lätt kommer åt den för de kommande stegen i den här guiden.

Om du inte redan har en WordPressinstallation att importera filen du precis exporterade till behöver du skapa en ny installation. Hos oss kan du göra det genom Softaculous, vi har en separat guide för det som finns här.

 1. Installera alla teman och plugins på siten hos oss som du hade på wordpress.com. För det behöver du börja med att logga in på admin-delen av installationen du har hos oss. Tänk på att vissa teman endast finns på wordpress.com, så du kan behöva leta efter ersättare om du använt ett sådant.
 2. När du gjort detta är du redo att importera innehållet från din wordpress.com-hemsida. Gå till Verktyg -> Importera inne på admin för WordPressinstallationen hos oss.
 3. Där behöver du klicka på Installera nu precis under där det står WordPress.
 4. När installationen är klart kommer länken ändras till Kör import, klicka på den.
 5. Du behöver nu klicka på Bläddra och välja den fil som du exporterade från wordpress.com. Klicka sedan på Ladda upp fil och importera.
 6. Följ nu instruktionerna som står på sidan för att slutföra importen.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss