1. Hem
 2. Avtal & fakturering
 3. Hur använder jag automatiska betalningar av mina fakturor?

Hur använder jag automatiska betalningar av mina fakturor?

This article is also available in enEnglish

Hos oss kan du aktivera en funktion för att automatiskt betala dina fakturor med ett betalkort. Detta gäller för fakturor som skapas för tjänster du redan har hos oss – fakturor för nya beställningar måste betalas manuellt.

För att kunna använda funktionen måste du först lägga till ett eller flera kort på ditt kundkonto hos oss.

Hur fungerar automatiska betalningar?

Inne på Kundavdelningen kan du lägga till upp till fem olika betalkort. Du väljer sedan bland dessa för automatisk betalning av fakturor gällande tjänster respektive domäner. Du väljer alltså ett kort per sådan kategori. De övriga korten kan du använda för betalning vid nybeställningar, du slipper då mata in dina kortuppgifter varje gång du exempelvis beställer ett domännamn.

När du har aktiverat automatiska betalningar och du får en faktura skickad till dig kommer systemet hos oss försöka dra pengar från ditt kort automatiskt när fyra dagar kvarstår innan fakturans förfallodatum. Om försöket misslyckas (till exempel om det saknas pengar på bankkontot kortet är kopplat till) görs ett nytt försök nästa dag. Detta upprepas i totalt tre dagar. Om ett försök misslyckas kommer ett mail skickas ut till dig med information om detta. Om alla tre försöken misslyckas måste du alltså betala fakturan manuellt, vilket kommer stå i det sista mailet som skickas ut.

Du kan även betala fakturor manuellt även om du har automatiska betalningar påslaget. Inga försök att betala fakturan automatiskt kommer göras om du betalat manuellt.

Observera att fakturor gällande nya ordrar inte kommer betalas automatiskt, dessa behöver du betala manuellt.

Om du har obetalda fakturor på ditt kundkonto hos oss (som inte ännu förfallit) när du aktiverar automatiska betalningar kommer även dessa att betalas med automatik enligt ovan. Vill du betala dem på annat sätt (exempelvis via bankgiro), lägg in så de betalas innan vi försöker utföra automatisk betalning. Tänk då på att bankgiro tar 1-3 bankdagar att nå oss.

Om du aktiverar automatiska betalningar för tjänster och/eller domäner kommer detta fungera oavsett vilken betalmetod din tjänst, domän eller kundbild är inställd på att använda.

Hur aktiverar jag automatiska betalningar?

För att kunna aktivera automatiska betalningar måste du först ha ett eller flera kort inlagda på Kundavdelningen, se här hur du lägger till kort.

Om du vill aktivera automatiska betalningar kan du välja själv om detta ska gälla tjänster, domäner eller båda och. Här beskriver vi hur du går tillväga för att aktivera det.

 1. Börja med att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida.
 2. Klicka sedan på Konto -> Automatiska betalningar i menyn till vänster.
 3. En bit ner på sidan hittar du två avdelningar, en för tjänster och en för domäner. Här kan du välja om du vill att fakturor för tjänster, domäner eller båda ska betalas automatiskt.
 4. För att aktivera automatiska betalningar för en av de båda avdelningarna (tjänster eller domäner), klicka på Välj kort-knappen ute till höger på avdelningen du vill aktivera på. Klicka sedan på det kort du vill använda.

Har du inget kort inlagt (så Välj kort-knappen inte syns) kan du lägga till det här.

 1. Du kommer nu se att automatiska betalningar är aktiverat på den avdelning där du valt det.
 2. I exemplet ovan har vi aktiverat det för tjänster. Vill du aktivera det för domäner, gör på samma sätt för den avdelningen. Du kan använda samma kort för båda avdelningarna och behöver inte registrera om samma kort två gånger.

Hur ser jag när en viss faktura kommer betalas automatiskt?

För att se när en viss faktura kommer betalas kan du gå in på detaljsidan för fakturan inne på Kundavdelningen på vår hemsida. För att kontrollera vilken dag fakturan kommer betalas automatiskt, gör så här:

 1. Logga in på Kundavdelningen.
 2. Klicka på Mina fakturor i menyn ute till vänster.
 3. Klicka på Se faktura ute till höger om fakturan.
 4. Högt upp mot mitten av sidan kommer du se datum när vi kommer försöka dra betalningen för fakturan automatiskt.

Hur stänger jag av automatiska betalningar?

Om du inte längre vill att betalningar av fakturor ska ske automatiskt, följ instruktionerna här.

 1. Börja med att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida.
 2. Klicka sedan på Konto -> Automatiska betalningar i menyn till vänster.
 3. En bit ner på sidan ser du en sammanställning av vad automatiska betalningar är aktiverat för (tjänster och/eller domäner).
  (Här är det aktivt för både tjänster och domäner.)
 4. För att stänga av automatiska betalningar för en avdelning, klicka på skjutreglaget uppe till vänster i rutan för avdelningen (till exempel för tjänster).
 5. Du kommer nu se att automatiska betalningar inaktiverats för tjänster.
 6. Upprepa stegen ovan om du vill stänga av automatiska betalningar även för domäner.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss