Sjukt snabb hemsida nu även för Privat och Företag!

Snabb hemsida hos Oderland

Webbhotell Privat och Företag får en uppdatering!

För två år sedan släppte vi två tekniker för att snabba upp hemsidor på vårt Premium+ konto – Memcached och Redis!

Samtidigt som vi gjorde oss redo för att släppa ännu ett sätt att få bättre prestanda på våra Premium+ konton, Elastic Sites, under Internetdagarna 2016 så bestämde vi oss för att det nu var dags att låta Privat och Företagskonton kunna utnyttja Memcached och Redis.

Vad används det till?

I första hand används det för att få bättre prestanda på hemsidor genom att låta cache skapas i minnet, vilket är många gånger snabbare än att skriva och läsa till vanlig disk.
Det går också att använda i olika applikationer t.ex. som kö-hantering av meddelanden i en webbsajt eller som sessionshanterare.

Hur mycket snabbare?

Har din hemsida stöd för memcached och redis så kan man ofta se prestandavinster om 6-10x jämfört med att inte ha någon cache installerad.

Använder du WordPress idag så finns det några tillägg som du kan installera för att använda Memcached. En favorit hos oss är wp-ffpc som bara fungerar efter man har lagt in sökvägen till Memcached.
Har du WordPress idag så släpper vi imorgon en bloggpost som heter Optimerad WordPress med Memcached och wp-ffpc. Så håll utkik på vår blogg imorgon!

Hur kommer jag åt Memcached och Redis?

Memcached och Redis körs via socket hos oss istället för via port. Detta gör det säkert på en delad webbhotellserver, då vi placerar socketfilen inne i användarens egna /tmp mapp och det är endast användaren själv som kan komma åt den jämfört med t.ex. en memcachedserver eller redis på standardport där alla på servern kommer åt dess data.

Sökvägen till socket för memcached och redis är:
/tmp/memcached
/tmp/redis

Finns det något mer man kan göra?

Som vi nämnt tidigare så rekommenderar vi starkt en uppgradering till PHP 7.0 eller 7.1 om du fortfarande ligger på en lägre version. Prestandaskillnaden är markant även där och det är lätt att prova ifall ens hemsida klarar av en uppgradering genom att byta fram och tillbaka mellan olika versioner via vår kontrollpanel.

Om du i resurshanteraren i kontrollpanelen ändå ser att CPU går i taket trots cache och PHP 7.x så rekommenderar vi en uppgradering av webbhotellspaketet till Premium+ samt Elastic sites där du kan köpa till mer CPU och RAM.

Behöver du hjälp?

Vi har vassa medarbetare med inblick i hur vissa CMS/Webbshoppar fungerar och hur man bäst aktiverar cache för dessa. Skicka oss en förfrågan så återkommer vi så snart vi kan med en tidsuppskattning och pris, så tar vi hand om hela processen om du inte vill sköta det själv.

Läs mer om Memcached och Redis

https://memcached.org/
https://redis.io/