Fortsatt stöd för äldre PHP versioner

Vi erbjuder fortsatt stöd för äldre version av PHP så som 7.4 efter slutet av november, även om det försvinner hos många kollegor i branschen.

Många av våra kollegor i branschen stänger av stöd för PHP 7.4 i slutet på november månad, då den versionen officiellt når End of Life. De av er som inte hunnit uppgradera era webbplatser som just nu inte klarar högre version av PHP har därför bråda dagar.

Programmeringsspråket PHP används till nästan alla applikationer på våra webbhotellkonton. Eftersom det finns så många olika versioner av PHP kan en uppgradering betyda att din webbsida fullständigt havererar; framförallt om du byggt sidan själv eller om den inte har uppgraderats på ett bra tag.

Vi rekommenderar alltid att du håller din applikation uppdaterad och uppdaterar till senaste versionen av PHP så snart du har möjligt. Men kanske är du begränsad av att din applikation inte stödjer senaste versionen ännu?

Säkerhetsuppdateringar även till gamla PHP-versioner

På våra servrar använder vi operativsystemet CloudLinux. De fortsätter att släppa säkerhetsuppdateringar även till gamla PHP-versioner, trots att PHP-communityn inte själv gör det.

Om du har en äldre hemsida och är tvungen att använda PHP 5.2 – 7.4 blir du alltså ändå skyddad hos oss.

Välj själv när du vill uppgradera

Självklart rekommenderar vi att du byter till senaste stabila versionen av PHP. Förutom bättre säkerhet får du nämligen även betydligt bättre prestanda. Men vi tvingar inte på dig uppgraderingen utan du väljer själv när du är redo att byta PHP-version.

Via vår kontrollpanel kan du själv enkelt byta PHP-version genom att klicka på Select PHP Version. Behöver du hjälp kan du läsa mer i vår hjälpguide.

Vi erbjuder alla PHP-versioner från 5.2 hela vägen upp till 8.1 (och snart 8.2 när det släpps om några veckor).

Slutar din hemsida fungera i och med ändringen kan du lika enkelt ändra tillbaka till en tidigare PHP-version och lösa problemen i lugn och ro.