1. Hem
  2. Backup & återställning
  3. Tar ni någon backup på min tjänst?

Tar ni någon backup på min tjänst?

Webbhotellkonton

Ja, vi tar backup av alla webbhotellkonton en gång per dygn (oftast nattetid). Dessa dagliga backuper sparas sedan i 30 dagar, och därefter sparas månatliga backuper i ytterligare två månader. Det går alltså att göra backupåterställningar upp till tre månader bakåt i tiden

Men när du skall göra en ändring av din sida och du tex. får in ordrar eller kommentarer på sidan löpande så borde du inte göra uppdateringar på en live site utan på en ”staging site” men om du ändå gör detta så bör du ta en extra backup precis innan ändringen vilket du kan läsa mer om här.

Vår backup lösning heter Acronis Backup och du når den via ikonen med samma namn inne på cPanel. Vi har skrivit följande guide om hur du gör backupåterställningar av filer, databaser, mail och vidarebefordrare via Acronis Backup på ditt webbhotellkonto.

Övriga tjänster

Om du har en Managed Server tas backup som standard på samma sätt som på webbhotellkonton med skillnaden att du kan återställa upp till 12 månader tillbaka och att möjlighet finns att skräddarsy backuperna efter dina behov.

Har du en äldre CloudVPS eller servrar som är uppsatta genom vår Gör-det-själv-tjänst? I så fall ingår inte någon backuptjänst som standard, utan du behöver själv lösa dina backupbehov. Vi säljer en lösning som kallas CloudBackup. Om du är intresserad av detta, skicka oss ett mail på support@oderland.se.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
KONTAKTA OSS