1. Hem
  2. Backup & återställning
  3. Tar ni någon backup på min tjänst?

Tar ni någon backup på min tjänst?

Webbhotellkonton

Ja, det gör vi! Att ha en fungerande backup när man till exempel ska göra ett större arbete med sin site är en bra idé. Vi tillhandahåller backuplösningen ODERLAND Backup på alla våra webbhotellkonton och du når den via ikonen med samma namn inne på cPanel.

Om du inte hittar ikonen ODERLAND Backup inne på cPanel har den server ditt konto ligger på fått vår uppdaterade backuplösning, Acronis Backup. Vi har skrivit en guide om hur du använder den här.

Givetvis är det bra att även ta en egen backup precis innan ett större arbete påbörjas, så en så färsk kopia som möjligt finns av siten, men vår backuptjänst finns där oavsett. Hur du tar backup av en site på egen hand har vi skrivit lite om här.

För att ODERLAND Backup ska fungera måste du logga direkt in på cPanel eller via oderland.se. Det kommer inte fungera om du har loggat in på cPanel via Kundavdelningen.

Vi tar backup av alla webbhotellkonton en gång per dygn (oftast nattetid). Dessa dagliga backuper sparas sedan i 30 dagar, och därefter sparas månatliga backuper i ytterligare två månader. Det går alltså att göra backupåterställningar upp till tre månader bakåt i tiden, om olyckan skulle vara framme.

Vi har skrivit följande guider om hur du gör backupåterställningar av filer respektive databaser via ODERLAND Backup på ditt webbhotellkonto:

Återställning av Filer

Återställning av Databaser

Övriga tjänster

Om du har en Managed Server tas backup som standard på samma sätt som på webbhotellkonton, men intervall etc går fint att skräddarsy efter dina behov.

Har du en CloudVPS eller servrar som är uppsatta genom The OtherCloud? I så fall ingår inte ODERLAND Backup, utan du behöver själv lösa dina backupbehov. Vi säljer en lösning liknande ODERLAND Backup som kallas CloudBackup och du hittar den här.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
KONTAKTA OSS