X
 1. Hem
 2. Inloggning & kontaktuppgifter
 3. Hur återställer jag lösenordet för cPanel?

Hur återställer jag lösenordet för cPanel?

Om du tappat bort/glömt/på annat sätt förlorat ditt lösenord till cPanel så finns det två metoder för att återfå det. Vi rekommenderar att du använder den första metoden där du återställer lösenordet via Kundavdelningen. Det fungerar dock inte för alla tjänster och då kan du istället använda den andra metoden där du istället gör det direkt via cPanel.

Via Kundavdelningen

 1. Börja med att logga in på Kundavdelningen på vår hemsida, du kan läsa mer här om hur man gör det.
 2. Klicka sedan på Webbhotellkonto under Tjänster ute till vänster.
 3. Klicka på Visa till höger om ditt webbhotellkonto.

 4. Under rubriken Hostinginformation står ditt cPanelanvändarnamn.

 5. För att ändra cPanellösenordet behöver du klicka på fliken Ändra lösenord högst upp på sidan. Tänk på att välja ett starkt lösenord, oavsett om du matar in ett själv eller använder den inbyggda lösenordsgeneratorn (via knallen Generera lösenord). Mätaren för lösenordsstyrka måste bli helt full.
  Sätt ett nytt lösenord
 6. Klicka på knappen Spara ändringar nedanför fälten där du matat in lösenordet.

Nu när du har ett nytt lösenord för cPanel kan du logga in med någon av de metoder som beskrivs här.

Via cPanel

Först behöver du ta reda på vilken server ditt cPanelkonto ligger på. Om du har ett webbhotellkonto hos oss kan du använda den här guiden för att ta reda på det. När du har servernamnet behöver du i adressfältet i din webbläsare skriva in servernamn.com:2083.

Klicka där på länken Återställ lösenord under inloggningsrutan.

Fyll sedan i ditt cPanelanvändarnamn, alltså inte din e-postadress utan ett separat användarnamn till din cPanel som du fick då kontot registrerades.

Sedan behöver du fylla i den e-postadress som är registrerad som kontaktadress på ditt cPanelkonto, vilket inte nödvändigtvis är samma e-postadress som är registrerad på ditt kundkonto hos oss.

Om du angav rätt användarnamn och e-postadress så kommer du få ett mail som innehåller en kod. Om du angav fel användarnamn eller e-postadress kommer inget mail skickas.

I detta meddelande finns det en kod som ska skrivas in i det fält som visas på webbsidan för lösenordsåterställningen.

Klicka på knappen Skicka för att ta dig vidare. Om koden är korrekt så får du nu möjlighet att ange ett nytt cPanellösenord. Tänk på att välja ett starkt lösenord.

Du får inte byta/stänga ner webbläsaren/dator under återställningsprocessen. Om du gör det kommer återställningen misslyckas.

Via WHM

Om du har en tjänst som ger dig tillgång till WHM (alltså en Agency-tjänst eller Managed Server) kan du som ägare av tjänsten sätta nytt lösenord till cPanel via WHM. Vi har skrivit en separat instruktion kring det här.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss