Skapa ditt eget moln med Oderland Cloud

Oderland Cloud är en modern molnplattform som låter dig bygga ihop din egen infrastrukturlösning, ditt eget moln, på ett flexibelt och skalbart sätt.

Idag lanserar vi vår nya molnplattform Oderland Cloud. Nya Oderland Cloud är en modern molnplattform som låter dig bygga ihop din egen infrastrukturlösning, ditt eget moln, på ett flexibelt och skalbart sätt.

Stommen i Oderland Cloud är våra virtuella maskiner. Du kombinerar själv compute-resurser (virtuella CPUer och RAM) med flexibla lagringsenheter. Våra virtuella maskiner finns i många storlekar och i tre kategorier:

  • General Purpose. Passar alla typer av applikationer.
  • Minnesoptimerade. Har extra mycket minne och passar bra för minnesintensiv användning, som till exempel cachelagring, Redis, databaser med mera.
  • Processoroptimerade. Har extra många vCPUer och passar bra för processorintensiv användning, som till exempel videoencoding med mera.

Du kan kombinera olika virtuella maskiner, flexibla lagringsdiskar samt lastbalanserare, routrar och nätverksanslutningar för att bygga upp ditt eget publika moln så att det passar dig.

Oderland Cloud ansvarar du själv för allt på servern som uppgraderingar och underhåll av mjukvaran. All din data lagras säkert på servrar i vår senaste datahall i Göteborg.

Oderland Cloud är byggt på OpenStack som är den marknadsledande bakomliggande teknologin med öppna moln. Använder du redan idag en OpenStack lösning är det enkelt att börja använda Oderland Cloud. Har du byggt en autoskalande lösning med hjälp av OpenStacks API funkar det även i Oderland Cloud.

Oavsett om du behöver en liten utvecklingsserver, några virtuella maskiner för en applikation eller ett stort autoskalande kluster har Oderland Cloud lösningarna för dig.