Se upp för domänskojare

Var vaksam på bolag som försöker lura dig till att betala mer för domännamn än du behöver genom att låtsas som det är bråttom.

Ett domännamn är lätt att köpa. De vanligaste domännamnen kostar drygt 100kr/år. Särskilda ändelser lite mer. Vi och många andra i branschen tar dessutom ungefär lika mycket betalt för domäner. Skiljer det sig mycket är det stor risk att någon försöker lura dig.

Då och då dyker det upp riktade erbjudanden. Du får kanske ett mail med någon som försöker sälja på dig ett domännamn, gärna för lite mer pengar än det behöver kosta. Ofta är det ett särskilt erbjudande och lite bråttom.

Tacka inte ja. På vår domänsida kan du lätt söka och se om just ditt domännamn är ledigt. Är det, så är det fritt fram att registrera det själv. Du behöver inte företaget som kontaktar dig och vill sälja på det.

Just nu får många mail från DNS Sweden

Vi har märkt att ett företag som kallar sig DNS Sweden har börjat gå ut med mass-mail om sånt här senaste veckorna. Till vår support vänder sig många av er, och vi ser det även i olika communitys.

Erbjudandet gäller att teckna en variant av ditt domännamn, kanske .com om du har .se för 249kr/år i 10 år.

Om du vill ha det kan du istället teckna domännamnet själv för halva priset. Ofta är det en god idé att säkra ditt domännamn på de olika stora toppdomänerna (.com, .se med flera) så att ingen annan tar det och använder till något annat.

Är du nyfiken på mer om bolaget i fråga så har Internetsweden gjort efterforskningar.