PHP 7.1 nu hos oss!

PHP 7.1

En ny version av PHP har släppts och finns tillgänglig inne från kontrollpanelen på våra webbhotellkonton. Klicka bara på ikonen ”Select PHP Version” så kan du enkelt slå om hela ditt konto till att använda den nya senaste versionen av PHP.

php71_1

php71_2

Nyheter i PHP 7.1

Förutom en liten prestandaförbättring över version 7.0 (inte lika stor som från version 5.x till version 7.x), så fortsätter man utveckla språket.
Läs mer om allt nytt här: http://php.net/manual/en/migration71.new-features.php

Olika PHP versioner per mapp

Vill du testa PHP 7.1 i en mapp eller bara på en av dina extra domäner så kan du lägga in följande i din .htaccess fil i den mappen. Har du ingen .htaccess fil så skapar du en tom textfil bara och döper den till .htaccess.

<IfModule lsapi_module>
  <FilesMatch "\.php$">
    SetHandler application/x-lsphp71
  </FilesMatch>
</IfModule>

Detsamma gäller om du vill ändra till en annan version av PHP, då ändrar du bara ovan från SetHandler application/x-lsphp71 till t.ex. SetHandler application/x-lsphp56. De extensioner/moduler som du väljer för specifik PHP version inne i vår kontrollpanel är de som kommer att användas för just den versionen av PHP.

Har du en supportad version av PHP på ditt webbhotellkonto?

Tänk på att ifall du använder en version av PHP som är äldre än 5.6 så har den inte längre aktivt stöd. Förutom det så gick PHP igenom en enorm prestandaförbättring från version 5.6 till version 7.0 och vi uppmanar alla kunder som kan att använda PHP 7.0.

På grafen nedan samt på http://php.net/supported-versions.php kan man se vilka versioner som stöds just nu.
php71_3