Joomla 2.5 end of life 31:a december

Joomla EOL

joomla-logoDen 31:e december i år kommer Joomla 2.5 att nå end of life. Det betyder att det inte kommer släppas några mer uppdateringar för den versionen. Så om det efter den 31:e december upptäcks ett säkerhetshål i Joomla 2.5 kommer det inte fixas.

Om du väljer att stanna på Joomla 2.5 efter den 31:a december utsätter dig du för en allt högre risk att få din hemsida hackad. Den risken ökar allt eftersom tiden går och till slut kommer du sannolikt att bli hackad. Därför är det mycket viktigt att du inom en snar framtid uppdaterar till den senaste versionen av Joomla 3, vilket i skrivande stund är 3.3.x. Du kan alltid se vilken den absolut senaste versionen av Joomla är på deras hemsida.

Vi har satt ihop en guide om hur man uppdaterar från Joomla 2.5 till Joomla 3 för att gör det lite lättare för dig att genomföra uppdateringen. Du hittar guiden här.

Om du fortfarande kör Joomla 2.5 behöver du se till att du kör den senaste versionen, vilket i skrivande stund är 2.5.28. Om du inte gör det är du redan nu sårbar för attacker. Du kan uppdatera till senaste versionen av Joomla 2.5 genom Joomlas inbyggda uppdateringsfunktion. Guiden om hur du uppdaterar till Joomla 3 innehåller också en sektion om hur du uppdaterar till senaste versionen av Joomla 2.5.

Mer läsning:

Joomla.org – Joomla! 2.5.28 Released

Oderland – Så uppgraderar du Joomla 2.5 till Joomla 3