Året som gått

År 2015 var ett bra år för Oderland och bra år för våra kunder! Det har också varit en av de absolut mest händelserika åren någonsin för Oderland med förändringar inom i stort sett samtliga delar av vår verksamhet. Vi ser tillbaks på vad som har hänt och blickar äver framåt mot vad nästa år för med sig!

År 2015 var ett bra år för Oderland och bra år för våra kunder! Det har också varit en av de absolut mest händelserika åren någonsin för Oderland med förändringar inom i stort sett samtliga delar av vår verksamhet.

Flytt x 2

Den utan tvekan största förändringen är att vi har flyttat – inte bara en utan två gånger. Under våren byggde vi om SEB’s före detta bankvalv till en toppmodern serverhall och flyttade all teknisk infrastruktur, något som bara ledde till några få timmars nertid tack vare månader av planering och förberedelser av våra exceptionellt duktiga systemadministratörer. Några månader senare flyttades kontoret och backuphallen till nya, anpassade lokaler i hjärtat av göteborg. Genom att flytta närmare knutpunkter och våra ISP har vi också mer resurser att erbjuda våra kunder framöver.

Detta gör att vi står starkt rustade inför 2016 – vi har gott om plats att expandera vår serverpark och framför allt kan vi attrahera många fler duktiga medarbetare. Trots allt är det trevligare att sitta och arbeta vid kungsportsplatsen snarare än i ett industriområde i Kungsbacka!

Stabilitet & Säkerhet

Vår upptid har förbättrats ytterligare i år, delade webbhotellservrar har nu ett snitt på 99,98% upptid! Det är tack vare vårt proaktiva arbete, support & jourversamhet samt DDoS skydden vi byggt in i tjänsten i slutet av 2014. Under 2015 har vi sett flera större DDoS-attacker varav några genererat uppemot 30 Gbit trafik utan att våra tjänster drabbats.

Ny kontrollpanel

Under året introducerade vi en ny kontrollpanel direkt i vår kundavdelning för att våra kunder enklare ska kunna administrera sina tjänster utan att alltid behöva gå via cPanel. Vi passade även på att uppdatera vår egen hemsida i slutet av 2015 och arbetet med att förbättra kundavdelningen är i full gång igen.

Sponsring & Mässor

Trots stora omställningar har vi under 2015 deltagit och sponsrat WebCoast, WP camp i Norrköping samt Drupalspåret på Internetdagarna 2015. Under det kommande året ser vi fram emot att komma ut och träffa våra kunder i ännu högre grad samt också ställa våra lokaler till förfogande för community-verksamhet som PHP och WP träffar.

Nyanställda

Under året har vi även utökat vår skara på Oderland med Erik, Björn och Josefine på support samt Pontus på drift/utveckling. Den 1 februari tillkommer även Alexander på support och Daniel som kommer jobba med backend och förbättringar i bl. a. kundavdelning, kontrollpaneler mm.

Kunder

Under året har vi expanderat vår Custom Hosting verksamhet och tagit övergripande driftansvar för flera större organisationer samt hjälpt till att utveckla en skalbar e-handels platform.

Det var lite om det gångna året, så vad kommer hända nästa år? Vi kommer satsa på ytterligare förbättringar inom kundavdelningen, framför allt ska vi försöka fasa ut de sista manuella momenten så som överlåtelser. Arbetet med att uppehålla en stabil miljö kommer att fortgå som vanligt men vi kommer se över och utöka gränserna på samtliga våra produkter vad gäller lagring, prestanda och trafik.

Vi ser fram emot ett spännande 2016 och önskar våra kunder Gott nytt år!