1. Hem
  2. E-post
  3. Hur ger jag ett e-postkonto mer lagringsutrymme?

Hur ger jag ett e-postkonto mer lagringsutrymme?

Ibland kan det hända att utrymmet för e-post på ett visst e-postkonto börjar ta slut. Det finns då i princip två lösningar på hur man ska få plats med ny e-post. Det första är att helt enkelt gå igenom sitt konto och radera onödiga/utrymmeskrävande e-postmeddelanden. Om e-postkontot hanteras via webbmailen eller via ett e-postprogram som kör IMAP ligger all e-post på vår server, även t.ex. slängd e-post (denna hamnar i papperskorgen som man ibland behöver tömma) och skickade meddelanden.

Det andra sättet är att öka utrymmeskvotan för e-postkontot. På alla våra webbhotellkonton delas kontots utrymme på valfritt sätt mellan e-post, databaser, hemsidor och övriga filer, så det tillkommer alltså ingen extra kostnad på något sätt för att öka kvotan för ett visst e-postkonto. Om hela webbhotellkontot däremot är fullt behöver man antingen rensa upp bland e-posten och/eller filerna eller uppgradera kontot till ett större paket.

1. Logga in på cPanel för ditt webbhotellkonto. Här finns en guide över hur du gör detta.
  2. Klicka på ikonen E-postkonton inne på cPanel.
  3. Leta upp e-postadressen du vill ändra på i tabellen och klicka på Kvot för den aktuella adressen.
    Välj Kvot
  4. Ange den nya kvotan eller välj Obegränsat.
    Välj kvot för kontot
  5. Klicka därefter på den blåa Spara-knappen. Det ska nu vara klart och kontot kan lagra mer mail än tidigare.