1. Hem
 2. cPanel/WHM
 3. Hur skapar jag ett cPanelkonto i WHM?

Hur skapar jag ett cPanelkonto i WHM?

This post is also available in: English

Den här guiden är avsedd för dig som har Managed Server eller Agency-tjänst.

För att skapa ett cPanelkonto genom WHM, följ dessa steg:

 1. Börja med att logga in på WHM.
 2. Gå sedan in på Create a New Account.
 3. Det första du kommer se är Account Limits-rutan. Här står det hur mycket diskutrymme och bandbredd dina nuvarande konton tar upp totalt samt hur många cPanelkonton du får skapa.Account limits
  Längst ner står även hur många konton du teoretiskt kan skapa med varje paket inom dina gränser för disk och bandbredd. Ifall överförsäljning är påslaget som det är om du har en Agency-tjänst eller Managed Server hos oss så ska detta inte begränsa dig utan du kan skapa flera konton med större paket men då behöver man ha koll på sin totala användning för disk och bandbredd så du inte slår i taket på dem.
 4. Fyll nu i önskade uppgifter i Domain Information-rutan. Mailadressen som anges i fältet Email kommer att vara kontaktadress för cPanelkontot och med den så går det tillsammans med användarnamnet återställa lösenordet till cPanel. Den mottar även notiser berörande cPanelkontot.
  Domain information
 5. Välj paket för kontot i rullgardinsmenyn. Du kan hålla över förstoringsglas-ikonen för att få fram detaljer om paketet du valt i listan. Om du inte har något paket behöver du skapa ett.WHM Package and settings

Tänk på att du kan behöva expandera de olika rutorna för att se alla alternativ.

 1. Inställningarna i Settings-rutan hämtas från paketet som du valde i det föregående steget. Du kan här skriva över dem och ställa in specifika inställningar för just det konto som du skapar nu.
 2. Om paketet du valt har Imunify360 Features påslaget så kommer du nu få fram nedanstående ruta. Precis som på föregående steg hämtas de här inställningarna från paketet men du har nu möjlighet att ändra dem för just det här kontot.
  New account i360
 3. Om servern du skapar cPanelkontot på har Cloudlinux och paketet du valt har LVE Settings påslaget så kan du justera de dynamiska resurserna i följande ruta. Rekommenderat är dock att man istället använder CloudLinux Manager-verktyget i WHM för att ställa in resurserna på varje paket eller på enstaka användare.
  New account LVE
 4. Till sist så kan du justera DNS-inställningar för kontot du skapar. Inställningen Use the nameservers specified at the Domain’s Registrar har ingen större effekt om domänen använder externa namnservrar och bör vanligtvis lämnas avmarkerad. Mail Routing Settings beror på var mailen kommer hanteras för huvuddomänen och går att ändra i efterhand, vi har en guide som beskriver hur funktionen fungerar här.
  New account DNS and Mail Routing
 5. Klicka Create för att skapa kontot.

När cPanelkontot är skapat går det att logga in på enligt vår guide om hur man loggar in på cPanel. Observera att den förstnämnda metoden i guiden inte fungerar då ingen tjänst för cPanelkontot finns registrerat i vårt kundregister.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss