X
 1. Hem
 2. cPanel/WHM
 3. Hur nollställer jag valet av webbmailklient?

Hur nollställer jag valet av webbmailklient?

Observera att denna guide endast gäller cPanels inbyggda gränssnitt för webbmail. Om du använder App Suite har instruktionerna här ingen påverkan för din användning av webbmailen.

Om man använder det webbmailsystem som är inkluderat i cPanel (som man går via dindomän.se/webmail) kan man välja standardvy efter man loggat in. Ibland kan en situation uppstå där man väljer exempelvis Oderland Mailcontrol som standardgränssnitt, varpå man inte kommer åt de övriga valen. Den här guiden beskriver hur du nollställer valet av standardgränssnitt så du kommer åt Roundcube, inställningar för vidarebefordrare och allt annat som inkluderas i webbmailen på cPanel.

 1. Börja med att logga in på cPanel för webbhotellkontot som hanterar e-postkontot du vill nollställa standardgränssnittet för.
 2. Klicka dig in på Filhanterare under avsnittet Filer.
 3. Försäkra dig om att Filhanteraren är inställd på att visa dolda filer/mappar.

Vad försiktig när du börjar radera filerna enligt instruktionerna nedan, så du inte tar bort något som bör vara kvar. Radera endast de två filerna som nämns och inget annat.

 1. I kataloglistan ute till vänster, klicka på plustecknet till vänster om .cpanel och sedan på mappnamnet nvdata.
 2. I den högra delen av fönstret, leta upp en fil med namn enligt formatet mail@domän.se_default_webmail_app där mail@domän.se motsvarar e-postkontot du vill nollställa standardgränssnittet för. Radera den filen genom att klicka på den och sedan på Ta bort-knappen i menyn högst upp.
  Ta bort-knapp

Var noga med att endast ta bort filen som har ett namn som matchar mailkontot ifråga, ta inte bort hela nvdata-mappen.

 1. I kataloglistan ute till vänster, klicka nu på mappnamnet för .cpanel.
 2. I den högra delen av fönstret, leta upp filen nvdata.cache. Radera den på samma sätt som du tog bort filen i steg 5 ovan.

Om du nu testar att logga in på webbmailen på nytt bör du landa på sidan där du får välja bland de olika tillgängliga gränssnitten.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss