1. Hem
  2. E-post
  3. Hur pekar jag min mail mot G Suite?

Hur pekar jag min mail mot G Suite?

Om du har en domän som använder våra namnservrar och vill använda Googles G Suite (tidigare kallat Google Apps) för att hantera mailen för den domänen kommer du behöva peka om MX-pekaren mot Googles servrar. Tänk på att du måste först ha köpt tjänsten G Suite hos Google innan du kan göra det här.

G Suite och Gmail är inte samma sak. Om du vill hämta mail till din Gmail kan du följa den här guiden istället.

1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. När du har loggat in på cPanel behöver du klickar på DNS-hantering.
  3. Klicka på Hantera till höger om det domännamn som du ska peka om.
  4. Leta nu upp alla redan existerande DNS-inlägg som är av typen MX och ta bort dom.
  5. Nu behöver du skapa de nya MX-inlägg som ska peka mot Googles servrar. Klicka på Lägg till post för att skapa ett nytt DNS-inlägg.
  6. Upprepa processen fem gånger för att skapa fem nya MX-inlägg med följande information.
    Typ: Destination: Prioritet:
    MX aspmx.l.google.com 1
    MX alt1.aspmx.l.google.com 5
    MX alt2.aspmx.l.google.com 5
    MX alt3.aspmx.l.google.com 10
    MX alt4.aspmx.l.google.com 10

När du är klar borde det se ut så här:

Klicka på bilden för att se en större version.

7. När du har skapat alla MX-inlägg behöver du gå tillbaka till första sidan av cPanel så du kan gå in på E-postdirigering och ändra till Extern mailserver för domänen du har pekat om mot G-suite.
  8. Om domänen har ett SPF-inlägg sedan tidigare behöver du inkludera Google så utgående mail inte blir spamklassat. Vår guide här beskriver hur du aktiverar SPF och på steg 4 så behöver du då ange _spf.google.com istället för _vsp.oderland.com för att inkludera Google.
  9. Du är nu färdig, mail som kommer in till ditt domännamn kommer inom några timmar börja skickas till Googles mailservrar.