1. Hem
  2. E-post
  3. Varför bör jag inte vidarebefordra mina mail till min gmail?

Varför bör jag inte vidarebefordra mina mail till min gmail?

Du bör inte vidarebefordra din mail från den eller de mailadresser du har här hos oss till din gmail-adress eftersom om någon skickar spam till dig kommer det också vidarebefordras till gmail. Från Googles sida ser det ut som att vi skickar spam till deras servrar och de kommer därför blockera våra IP-adresser.

Det du istället borde göra är att använda en funktion som Google kallar för Mailhämtaren. Du kan använda den här supportartikeln från Google för att sätta upp Mailhämtaren på ditt konto. Välj instruktionerna för hur du sätter upp ett konto från En annan mailleverantör och följ dem. Använd följande inställningar när du konfigurerar kontot:

• Användarnamnet är din mailadress.
  • Lösenordet valde du när du skapade kontot.
  • Servernamnet kan du hitta genom att följa den här guiden.
  • Porten du ska använda är 995.
  • Lämna en kopia av hämtade meddelanden på servern.
  • Använd alltid en säker anslutning (SSL) när du hämtar e-post.

Därefter kommer Google att hämta e-post direkt in i gmail från det mailkonto du har hos oss.