1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur verifierar jag hos Google att jag äger min domän?

Hur verifierar jag hos Google att jag äger min domän?

För att du ska kunna följa den här guiden måste domänen använda våra DNS-servrar.

För att koppla en domän till vissa av Googles tjänster, till exempel G Suite och Google Search Console, behöver man verifiera att man är domänens ägare (eller åtminstone att man har full kontroll över domänen).

Det mest effektiva sättet att verifiera sitt ägandeskap är via DNS-inlägg på domänen ifråga, och i den här guiden går vi igenom hur du gör detta via cPanel hos oss.

För att följa guiden måste du ha hämtat ut en verifieringskod från Google. Den är på formatet google-site-verification=324fh3o48fh2o4f...
Om du inte har koden behöver du leta fram den hos Google – du hittar instruktioner här, under steget ”Get your verification record”.

1. Börja med att logga in på cPanel.
  2. Gå in på DNS-hantering under avsnittet Domäner.Ikonen DNS-hantering
  3. Klicka på Hantera till höger om domänen du vill verifiera ägandeskapet på. Om domänen inte finns upplagd på ditt konto behöver du lägga upp den som en tilläggsdomän först.Hantera domänen
  4. Klicka på den blå Lägg till post-knappen.Lägg till DNS-inlägg
  5. Lägg därefter in Googles verifieringskod enligt följande:Googles verifieringskod
    Namn: Skriv in domänen du vill verifiera, i detta exempel använder vi exempel.se.

TTL: Låt denna stå kvar på standard.

Typ: Välj TXT här.

Data: Här klistrar du in koden du fått från Google. I exemplet har vi matat in google-site-verification=324fh3o48fh2o4f....

Klicka på Lägg till post när du är klar.

Du behöver nu fortsätta verifieringsprocessen hos Google, där du säger till dem att kontrollera om ditt DNS-inlägg finns. Instruktioner finns här, under steget ”Complete domain verification”.

Tänk på att det kan ta en stund innan Google hittar inlägget, så vänta gärna 5-15 minuter från du lagt till inlägget tills du ber Google kolla.