1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur klonar jag en hemsida i Softaculous?

Hur klonar jag en hemsida i Softaculous?

Vi kommer använda WordPress som exempel i den här guiden men samma metod fungerar för ett flertal programvaror som går att installera via Softaculous.

Denna guiden visar hur du kan klona din nuvarande hemsida för t.ex. utvecklingssyfte.

1. Logga in på cPanel.
  2. Om du vill klona hemsidan till en underdomän som t.ex. stage.exempel.se så behöver du först skapa en underdomän. Vill du istället klona hemsidan till en annan domän så behöver du lägga till den som en tilläggsdomän.
  3. Leta upp och klicka på ikonen Softaculous Apps Installer.
  4. Klicka på ikonen All Installations. Se till att hemsidan du vill klona är synlig i listan, om den inte är det så behöver du först importera den.
  5. Leta upp hemsidan du vill klona i listan och klicka sedan på Clone ute till höger.Softaculous Clone
  6. Välj nu vilken domän du vill klona hemsidan till under Choose Domain.Softaculous Clone inställningar
  7. Klicka sedan på Clone Installation längre ned på sidan.Softaculous Clone Installation

Det kan ta en stund att klona en hemsida, beroende på storleken. Stäng ej ned fönstret under tiden den klonar!