1. Hem
 2. WordPress & hemsidor
 3. Hur importerar jag en hemsida till Softaculous?

Hur importerar jag en hemsida till Softaculous?

This post is also available in: English

Vi kommer använda WordPress som exempel i den här guiden men samma metod fungerar för alla programvaror som går att installera via Softaculous.

Om du vill importera en WordPressinstallation som är byggd och hanterad via Bedrock så fungerar det dåligt med Softaculous. Import av en sådan site rekommenderas alltså inte. Det är sannolikt att siten slutar fungera.

Om du har installerat WordPress på ditt webbhotellkonto men inte gjorde det via Softaculous kan du senare importera din installation dit. Genom att göra det kan du ta del av alla fördelar Softaculous ger dig såsom automatiska uppdateringar. För att göra en import behöver du göra följande:

 1. Logga in på cPanel.
 2. Leta upp och klicka på ikonen Softaculous Apps Installer.
 3. Sök efter den programvara som du vill importera, i det här fallet WordPress.
 4. Efter du har klickat dig in på den programvara som du vill importera så ska det finns en länk som heter Import längst ute till höger på menyraden.
 5. Se till att du befinner dig på fliken From This Server och ge Softaculous lite information om var exakt din installation finns.
  1. Först behöver du välja om hemsidan använder SSL med eller utan www. Om du har ett SSL-certifikat installerat på hemsidan borde du välja https, om du inte har det måste du välja http. Om hemsidan använder www eller inte kan du ta reda på genom att helt enkelt gå in på hemsidan i din webbläsare. När hemsidan har laddat klart så kan du se i webbläsarens adressfält om adressen innehåller www eller inte.
  2. Du behöver sedan välja vilket domännamn som hemsidan använder.
  3. Om din hemsida ligger i en undermapp t.ex. dindomän.se/test ange då test i fältet In Directory. Om din hemsida är tillgänglig direkt på domännamnet, t.ex. dindomän.se, då lämnar du det fältet tomt.
  4. Klicka på Import när du är färdig.
 6. När importen är klar kan du se din installation genom att klicka på All installations uppe till höger.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss