1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur importerar jag en hemsida till Softaculous?

Hur importerar jag en hemsida till Softaculous?

Vi kommer använda WordPress som exempel i den här guiden men samma metod fungerar för alla programvaror som går att installera via Softaculous.

Om du har installerat t.ex. WordPress på ditt webbhotellkonto men du gjorde det inte via Softaculous. Då kan du senare importera din installation till Softaculous så att du kan ta del av alla fördelar Softaculous ger dig, t.ex. automatiska uppdateringar. För att göra en importering behöver du göra följande:

1. Logga in på cPanel.
  2. Leta upp och klicka på ikonen Softaculous Apps Installer.
  3. Sök efter den programvara som du vill importera, i det här fallet WordPress.
  4. Efter du har klickat dig in på den programvara som du vill importera så ska det finns en länk som heter Import längst ute till höger på menyraden.
  5. Nu behöver du ge Softaculous lite information om var exakt din installation finns.
    1. Först behöver du välja om hemsidan använder SSL med eller utan www. Om du har ett SSL-certifikat installerat på hemsidan borde du välja https, om du inte har det måste du välja http. Om hemsidan använder www eller inte kan du ta reda på genom att helt enkelt gå in på hemsidan i din webbläsare. När hemsidan har laddat klart så kan du se i webbläsarens adressfält om adressen innehåller www eller inte.
    2. Du behöver sedan välja vilket domännamn som hemsidan använder.
    3. Om din hemsida ligger i en undermapp t.ex. dindomän.se/test ange då test i fältet In Directory. Om din hemsida är tillgänglig direkt på domännamnet, t.ex. dindomän.se, då lämnar du det fältet tomt.
    4. Klicka på Import när du är färdig.
  6. När importen är klar kan du se din installation genom att klicka på All installations uppe till höger.