1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur loggar jag in på admindelen av WordPress?

Hur loggar jag in på admindelen av WordPress?

En av de praktiska sakerna med WordPress är att all administration, modifiering etc kan göras från ett administrationsgränssnitt som är tillgängligt online. Man behöver alltså inte installera något program på sin egen dator eller liknande för att modifiera en site. I den här guiden går vi igenom några olika sätt du kan komma åt admin-delen av din WordPressinstallation.

Via wp-admin-länken

Standardsättet att nå admindelen av en WordPressinstallation är via adminlänken. Du bör kunna använda någon av följande varianter (byt ut exempel.se mot ditt domännamn där du har WordPress installerat):

• exempel.se/wp-admin/
  • exempel.se/wp-login.php

Länken för inloggningen kan vara något annat än vad vi beskriver ovan, om ett plugin installerats för att dölja inloggningssidan för WordPress. Om du förlorat rätt länk för inloggningen kan du testa att använda metoden för Softaculous nedan för att komma in ändå.

När du når inloggningssidan fyller du i ditt användarnamn och lösenord för WordPressinstallationen för att komma in.

Loginsidan för WordPress

Om du inte har kvar lösenordet för inloggningen, se följande guide hur du går vidare.

Via Softaculous

Ett annat alternativ är att gå via vår enklicksinstallerare Softaculous som du når via cPanel. För att komma åt denna inloggningsväg, gör följande:

1. Logga in på cPanel för webbhotellkontot där WordPressinstallationen ligger.
  2. Leta upp ikonen Softaculous Apps Installer under avsnittet Programvara.
  3. När du kommit in på Softaculous, klicka på ikonen högst upp som ser ut som en låda (All installations).
  4. I listan ser du dina installationer, leta upp rubriken WordPress. Där ser du alla WordPressinstallationer på webbhotellkontot. Klicka på ikonen i kolumnen Admin för att bli inloggad på den aktuella installationen.
    Adminlänkar för WordPressinstallationer

Hittar du inte den aktuella installationen i listan måste den importeras till Softaculous först.

Via wp-cli

Detta är endast för avancerade användare. Du förutsätts ha full koll på SSH.

Då tillägget för wp-cli som används i denna del av guiden inte är utvecklat av oss kan vi inte ta ansvar för eventuella missöden som kan uppstå när det används.

Ett tredje sätt man kan ta sig in på admindelen av WordPress är via wp-cli. Det krävs dock att man installerar ett tillägg till wp-cli, och instruktioner för detta följer nedan.

1. Logga in via SSH på webbhotellkontot där WordPressinstallationen du vill komma åt admin för finns.
  2. Kör följande kommando för att installera tillägget för wp-cli på ditt webbhotellkonto:
wp package install aaemnnosttv/wp-cli-login-command
  1. Gå till katalogen där din WordPressinstallation finns (till exempel via cd sökväg/till/wordpress).
  2. Aktivera tillägget för wp-cli på installationen:
wp login install --activate
  1. Du kan nu skapa inloggningslänkar för användare inne på WordPress genom att skriva in wp login create ANVÄNDARNAMN där du byter ut ANVÄNDARNAMN mot användarnamnet du vill logga in med (det måste vara en användare som redan finns inne på WordPress). En inloggningslänk skapas nu och visas:
Success: Magic login link created!
http://exempel.se/7cd4c141/3a2893-470103-3215d81b07
This link will self-destruct in 15 minuter, or as soon as it is used; whichever comes first.

tilläggets Githubsida hittar du mer information om övriga funktioner som erbjuds.

Om du har flera WordPressinstallationer på ett och samma webbhotellkonto behöver du köra wp login install --activate i roten på varje installation.