1. Hem
  2. Före köp
  3. Vilken tjänst bör jag välja?

Vilken tjänst bör jag välja?

Vill du ha det kortaste möjliga svaret på frågan så har vi här en enklare guide över våra tjänster

Det finns ett par frågor som kan visa vilken tjänst du skall välja.

Vill du ha support eller root?

Support ger vi på våra webbhotellstjänster, Agency Standard och Managed Server. Och även Managed WordPress.

Root får du endast på vår tjänst för att sätta upp egna VPS’er som heter Gör-det-själv. Här kan du läsa mer detaljer om gör-det-själv tjänsten.

En sida eller många sidor?

Har du en huvudsida och kanske några små sidoprojekt så är ett webbhotellskonto oftast den bästa lösningen.

Har du däremot många kritiska sidor eller skall sälja vidare utrymme till slutkund så skall du välja Agency Standard eller Managed Server (Också kallad Agency Premium) där du kan skapa säkra cPaneler för varje sida så att resurstillgång blir stabil och hack inte kan sprida sig mellan sidorna.

Här finns detaljerad jämförelse mellan Agency Standard och Agency Premium

Om du vill sälja vidare våra tjänster till dina kunder så har vi en separat artikel om det som går igenom vilka alternativ som finns.

Har du en större eller komplexare verksamhet?

Om din sida blivit mycket komplex så att dina utvecklare behöver specialanpassningar av servern så behöver du en egen server och då rekommenderar vi Managed Server.

Om din omsättning och antal anställda och kunder du berör blir mycket stor så är det absolut kritiskt att sidan är så stabil som möjligt och att supporten är den bästa du kan få från oss. Och då rekommenderar vi Managed Server.

Här finns detaljerad information om Managed Server

Vill du att vi tar hand om din WordPress?

Vi har en ny tjänst som skiljer sig från våra andra där vi tidigare inte givit någon större applikationssupport. Med vår Managed WordPress tjänst så håller vi din WordPress uppdaterad, optimerad och säker så du kan fokusera på innehållet och designen.

Vill du köpa till mer resurser?

Ja du kan alltid utöka med mer resurser men på lite olika sätt.

Standard Webbhotellskonto så får du uppgradera till en annan tjänst du betalar då bara mellanskillnaden upp till den nya tjänstens pris.

Premium Webbhotellskonto har en skalbarhet som vi kallar för Elastic Scaling och där du kan vrida upp resurser tillfälligt för en dag eller så många dagar du vill för att möta tex. toppar eller extra behov. OBS detta är det absolut bästa valet om du har en sida som är utsatt för extrema toppar tex. där influensers, kampanjer eller säsonger driver trafik till er.

Agency Standard och Managed Server så kan du från kundavdelningen lägga på ökade resurser som uppgraderingar på tjänsten.

Generellt vill man först börja med standard-resurserna för sin tjänst och sedan använda den här guiden för att avgöra om man behöver mer resurser. Och därefter ev. öka den resurs man behöver mer av.