1. Hem
  2. Före köp
  3. Vilken tjänst bör jag välja?

Vilken tjänst bör jag välja?

Först och främst behöver du ta ställning till vilken nivå av support du vill ska ingå i tjänsten och hur mycket av driften du är beredd på att ta hand om själv.

Om du vill sälja vidare våra tjänster till dina kunder så har vi en separat artikel om det som går igenom vilka alternativ som finns.

Jag vill ha support

Om du vill att det ska ingå support och du vill att vi ska ta hand om driften av tjänsten så erbjuder vi följande tjänster:

Den stora skillnaden mellan dessa två tjänster är att om du har ett webbhotellkonto delar du servern med flera andra kunder. Om du har en Managed Server har du en helt egen server hos oss.

Webbhotellkonton är ofta ett bra ställe att starta på. T.ex. om du har en hemsida som du håller på att få igång och du har därför inte jättemycket besökare för tillfället. Då kan det vara bra att börja med ett webbhotellkonto och sedan kan du uppgradera det allteftersom det behövs. När din hemsida till slut är så populär att den behöver en egen server kan du uppgradera till en Managed Server.

Om du redan har en väldigt stor och populär hemsida som du ska flytta hit så kan det vara idé att kolla på att investera i en Managed Server direkt. Några fördelar som en Managed Server ger dig som du inte får på ett webbhotellkonto är:

• Prioriterad support.
  • 24/7 övervakning, vi övervakar din server och de tjänster som körs på den och rycker in om något problem uppstår.
  • Om det är någon särskild programvara som du behöver installerad på servern kan vi oftast fixa det åt dig. Kontakta supporten om du vill veta om vi kan fixa just det du behöver.
  • Möjlighet att köpa till SLA Pro.
  • Flexibla resurser, du kan få så mycket eller så lite resurser (CPU, RAM, disk osv.) som du vill på din server.
  • Backuper sparas i 12 månader (3 månader på webbhotell).
  • 2 timmars konsulttid varje månad där vi kan hjälpa till med att t.ex. klona hemsidor, optimeringar osv.

Vilket paket borde jag välja?

Det är alltid svårt att säga hur mycket resurser en hemsida kommer behöva, och därmed vilket paket man borde välja, innan man har testkört hemsidan ett tag.

Det vi brukar säga är att om du kör e-handel och vill ha ett webbhotellpaket, då bör du välja minst ett Premium-konto. Standardkonto är ofta för svagt för att driva många webbshoppar men det går alltid bra att börja där och sedan uppgradera till ett Premium-konto om det visar sig att du behöver mer prestanda. Mer info finns här om hur du tar reda på om ditt webbhotellkonto är överbelastat.

Även när det gäller Managed Server är det väldigt svårt att ge någon rekommendation i förhand på vilket paket du borde välja. Du kan dock även här börja på ett mindre paket och sedan uppgradera det ifall det visar sig inte vara tillräckligt. Om du har en Managed Server kommer vi också märka om din server är konstant överbelastad och i så fall kontakta dig om det.

Jag klarar mig utan support

Om du klarar dig utan support från oss och du vill ta hand om din egen server så erbjuder vi tjänsten Gör-det-själv som skulle passa dig.

Denna tjänst ger dig en eller flera VPS (Virtual Private Server) med root/admin-tillgång. Du har alltså full tillgång till servern och du kan göra vad du vill med den så länge du inte bryter mot vårt användaravtal. När du beställt tjänsten får du möjlighet att skapa servrar och då välja vilket operativsystem som servern ska använda. Du kan välja mellan ett stort antal Linux-distributioner samt ett antal olika versioner av Windows Server.

Som sagt så ingår det ingen support i dessa tjänster utan du behöver på egen hand installera den programvara du vill ha på servern och lösa eventuella problem som uppstår.