1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur kan jag bli återförsäljare hos er?

Hur kan jag bli återförsäljare hos er?

Om du vill bli återförsäljare hos oss har vi två alternativ. Antingen kan du skaffa dig en egen server hos oss som du kan sälja vidare utrymmet på eller så kan du gå med i vårt partnerprogram.

Egen server

Om du har en egen server hos oss kan du sälja vidare utrymmet på den till dina kunder. Vi erbjuder ett antal olika former av egen server där den störa skillnaden är vilket slags SLA-avtal som ingår.

Tjänsten Gör-det-själv är en så kallad icke managed tjänster. Det ingår alltså ingen support och du som kund behöver ta hand om driften helt på egen hand. Du behöver installera den programvara du vill ha på servern och stöter du på något problem så behöver du lösa det själv.

Vi har även en tjänst som heter Managed Server där det ingår support och vi tar hand om driften av servern. Vi har 24/7 övervakning på servern och fixar problem så fort vi får larm om det, även om det är mitt i natten. Du kan även kontakta oss via mail, chatt och telefon om det är något som du behöver hjälp med.

Kontakta gärna supporten om det är något du undrar över!

Partner

Om du inte känner att du vill ha eller behöver en egen server men du vill ändå dra in lite pengar för hostingen som du erbjuder dina kunder så skulle du kunna gå med i vårt partnerprogram. När du är medlem där får du en särskild länk som du kan ge ut till dina kunder och när dom använder den länken för att registrera ett konto hos oss så får du 10% kickback på det dom köpte. Du kan läsa mer om vårt partnerprogram här.

Reseller Agency

Ett bra alternativ till Managed Server (Som kan vara en tung kostnad om man precis börjat eller inte behöver någon unik mjukvara installerad på servern) eller partner-kickback (Som kan kännas lite distanstagande mot din kund då den egentligen helt är vår kund).

Här delar du servern med ett par andra återförsäljare och har en standardiserad plattform som vi kan driva med samma tillförlitlighet som våra egna webbhotellsprodukter.

Detta gör att du får ett mycket billigare pris än en egen server men att du fortfarande får tillgång till samma verktyg i form av WHM där du kan administrera dina kunder och cPanel där du eller dina kunder kan logga in och sköta sina siter.

Vi sköter servern där ditt resellerkonto ligger och du sköter dina kunder som du hostar där. Detta ger även möjlighet till egen logga i cPanel så att du kan ge ett enhetligt intryck till dina kunder.

Tekniken har gått framåt och precis som i våra Premium webbhotellkonton kan du själv, direkt och när du vill, ändra mängden resurser (CPU/RAM/Utrymme/Bandbredd) i din Kundavdelning.

Läs mer och beställ Reseller Agency här! (Engelsk version här)

Tänk på att, oavsett om du skaffar en egen server, ett Reseller Agency-konto eller annan tjänst som tillåter återförsäljning, så är kunder som du lägger upp på tjänsten kunder till dig, inte till oss på Oderland. I och med detta behöver ett avtal upprättas mellan dig och din kund – detta avtal är något du själv måste lösa (eventuellt med hjälp av jurist), det är inget som vi på Oderland kan hjälpa dig med.