1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur använder jag Elastic Scaling?

Hur använder jag Elastic Scaling?

Elastic Scaling är en funktion som låter dig uppgradera de systemresurser som ingår i ditt webbhotellkonto. Funktionen är tillgänglig på alla Premium-konton hos oss och styrs genom Kundavdelningen.

För att använda Elastic Scaling måste du ha ett Premium-konto. Om du har ett Standardkonto i nuläget behöver du uppgradera. Vi har skrivit en guide om hur du gör detta här.

Om du behöver ytterligare diskutrymme på ditt webbhotellkonto så går detta inte att styra via Elastic Scaling, utan du behöver då uppgradera till exempel till en Large-variant av den kontotyp du har idag.

Aktivera Elastic Scaling

För att aktivera Elastic Scaling, följ dessa steg:

• Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  • Klicka sedan på valet för Elastic Scaling i den grå menyn ute till vänster.
    Menyvalet för Elastic Scaling
  • På sidan du landar på, leta upp det Premium-konto du vill aktivera Elastic Scaling på och tryck på den gröna Ställ in Elastic Scaling-knappen.
    Ställ in Elastic Scaling
  • Välj de utökade systemresurserna du vill uppgradera kontot till. Du kan styra mängden RAM-minne (1) och antalet CPU-kärnor (2). När du utökar någon av dessa får du även tillgång till fler PHP-processer för kontot (3).

Extra PHP-processer vid uppgraderingar av minne och CPU:
RAM-minne: 8 extra processer per GB som läggs till.
CPU-kärnor: 16 extra processer per kärna som läggs till.

• Dubbelkolla så den ökade kostnaden (4) för Premium-kontot är okej (du betalar per dag baserat på hur stor uppgradering du gjort och faktureras en gång i månaden).

Extrakostnader för Elastic Scaling:
RAM-minne: +3 kr/dag per extra GB som läggs till (exkl moms).
CPU-kärnor: +5 kr/dag per extra kärna som läggs till (exkl moms).

• Tryck på knappen Aktivera Elastic Scaling-knappen (5) för att uppgradera kontot.
    Inställningar för Elastic Scaling

Förändra inställningarna för Elastic Scaling

Om du vill uppgradera ditt konto ytterligare eller nedgradera till lägre gränser för systemresurserna, gör såhär:

• Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  • Klicka sedan på valet för Elastic Scaling i den grå menyn ute till vänster.
    Menyvalet för Elastic Scaling
  • Justera skjutreglagen för Minne (1) och CPU (2) för att ändra mängden RAM-minne och antalet CPU-kärnor som finns tillgängliga för webbhotellkontot och tryck på Ändra (3) för att spara ändringarna.
    Ändra inställningarna för Elastic Scaling

Avsluta Elastic Scaling och återgå till standardnivåer

Om du inte längre har behov av de utökade systemresurserna som Elastic Scaling ger tillgång till kan du enkelt avsluta tilläggstjänsten.

• Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  • Klicka sedan på valet för Elastic Scaling i den grå menyn ute till vänster.
    Menyvalet för Elastic Scaling
  • Klicka på Avsluta Elastic Scaling-knappen för webbhotellkontot.Avsluta Elastic Scaling
  • Bekräfta med OK i rutan som poppar upp.Bekräfta avslut av Elastic Scaling